Grindeanu: Lucrurile sunt cât se poate de clare, moţiunea de cenzură nu va trece în Parlament

Premierul Sorin Grindeanu a declarat duminică seara, la România TV, că „lucrurile sunt cât se poate de clare”, iar moţiunea de cenzură a PNL şi USR nu va trece deoarece PSD are majoritate în Parlament, iar el se bazează pe acest lucru, scrie News.ro.
News.ro - Dum, 05 feb. 2017, 20:04
Grindeanu: Lucrurile sunt cât se poate de clare, moţiunea de cenzură nu va trece în Parlament

Sursă: România TV, News.ro

„Este o modalitate democratică, noi avem o majoritate în Parlament în acest moment. Eu cred că lucrurile sunt cât se poate de clare pentru că acea moţiune nu va trece”, a afirmat Sorin Grindeanu.

Întrebat dacă va conta presiunea străzii, Sorin Grindeanu a susţinut că el se bazează pe majoritatea PSD din Parlament.

„Eu mă bazez şi Guvernul se bazează pe o majoritate în Parlament. Am primit votul Comitetului Executiv Naţional al PSD în urmă cu două zile, un vot de încredere pentru noi ca şi Guvern, ceea ce înseamnă că inclusiv vot în Parlament. De aceea vă spuneam că acest Guvern se bazează în continuare pe o majoritate solidă în Parlament”, a completat Sorin Grindeanu.

Moţiunea de cenzură a PNL şi USR împotriva Guvernului Grindeanu va fi citită luni, la ora 12.00, în şedinţa de plen comun al Camerei Deputaţilor şi Senatului, urmând ca votul final să fie dat numai după adoptarea bugetului de stat pe 2017, au decis, miercuri, Birourile Permanente Reunite.

PNL şi USR au depus miercuri, la Camera Deputaţilor, moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Grindeanu, liderul Patidului Naţional Liberal, Raluca Turcan, afirmând că aceasta este soluţia „legală şi instituţională” pentru demisia Guvernului.

Moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Grindeanu conţine o serie de critici dure la adresa coaliţiei PSD-ALDE, pe care PNL şi USR o acuză de legalizarea furtului prin adoptarea ordonanţei de urgenţă privind modificarea codurilor penale şi a proiectului de lege privind graţierea.

Te-ar mai putea interesa și
Mihaela Lupu, CEO, UniCredit Bank Romania: Există interese mari de creștere a băncii în regiune și în România, în special.
Mihaela Lupu, CEO, UniCredit Bank Romania: Există interese mari de creștere a băncii în regiune și în România, în ...
”Au spus-o și ceilalți șefi ai UniCredit, avem interese mari de creștere a băncii în regiunea Europei Centrale și de Est și în România în special”, a declarat Mihaela Lupu, CEO,......
Israel Hamas: Secretarul general al ONU cere încetarea imediată a focului în Fâșia Gaza
Israel Hamas: Secretarul general al ONU cere încetarea imediată a focului în Fâșia Gaza
Secretarul general al Naţiunilor Unite, Antonio Guterres, a lansat duminică un apel la încetarea ''imediată'' a focului ...
Studiu Dacia: Un sfert dintre respondenți nu se simt în siguranță ca pietoni în oraș
Studiu Dacia: Un sfert dintre respondenți nu se simt în siguranță ca pietoni în oraș
Platforma de responsabilitate socială a mărcii Dacia, a lansat un studiu amplu prin care și-a propus să aducă în prim ...
FT: Chinezii de la BYD vor să depăşească la vânzări de mașini electrice Volkswagen, Tesla şi Stellantis în Europa, până în 2030
FT: Chinezii de la BYD vor să depăşească la vânzări de mașini electrice Volkswagen, Tesla şi Stellantis în Europa, ...
BYD vrea să depăşească Volkswagen, Tesla şi Stellantis şi să devină în acest deceniu cel mai mare vânzător de ...