1EUR = 4.8725 RON | Bucureşti 8 º

News

Grindeanu: Majorarea salariilor personalului nedidactic din învăţământ, pusă în acord cu măririle din Educaţie. 53.000 de beneficiari

Salarizarea personalului nedidactic din învăţământ va fi pusă în acord cu măririle acordate în Educaţie printr-o ordonanţă care va fi aprobată joi de Guvern, a declarat premierul Sorin Grindeanu.

23 feb, 2017 | ECONOMICA.net

'Azi avem pe ordinea de zi o ordonanţă importantă şi anume cea legată de salarizarea personalului nedidactic din învăţământ, învăţământul preuniversitar. Şi ne referim la aproximativ 53 de mii de persoane, astfel încât măririle pe care le-am făcut în sistemul de învăţământ să se aplice şi personalului nedidactic din acest domeniu de activitate ca lucrurile să fie cât să fie cât se poate de echitabile pentru toată lumea', a declarat Sorin Grindeanu, în deschiderea şedinţei de Executiv.

Soluția avută în vedere vizează așezarea pe grilă, în funcție de vechime, a salariilor acestei categorii de personal, iar măsura va fi aplicată începând cu luna februarie 2017. Astfel, potrivit noii grile de salarizare, drepturile personalului nedidactic din învățământ se vor încadra între salariul minim pe economie, respectiv 1.450 de lei, și 1947 lei.

Salariile personalului nedidactic se vor majora cu circa 20%, prin acordarea sporului de vechime, de această creştere urmând să beneficieze 53.000 de oameni, a declarat, miercuri, preşedintele Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ, Simion Hăncescu. 

 

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO