1EUR = 4.8387 RON | Bucureşti 31 º

Finanţe şi bănci

Grindeanu: Măsurile de relaxare fiscală, impact bugetar similar cu cel necesar aplicării legii salarizării unitare

Premierul Sorin Grindeanu a declarat, joi, că măsurile de relaxare fiscală adoptate de Guvern, dar şi cele prevăzute în Codul fiscal au avut un impact asupra bugetului similar cu efortul financiar necesar pentru aplicarea legii salarizării bugetare.

11 apr, 2017 | Agerpres

'Noi, dacă privim anii 2014-2015, ceea ce am făcut la începutul acestui an prin măsuri de relaxare fiscală, prin noul Cod fiscal pe care tot un guvern de culoarea noastră l-a adoptat, toate aceste lucruri au fost prima oară pentru mediul de afaceri. De acolo a scăzut TVA, au scăzut accizele, taxa pe stâlp. Dacă veţi calcula aceste lucruri pe bugetul de stat s-ar putea să ne apropiem tot în jur de ceea ce înseamnă efortul pentru aplicarea legii salarizării unitare şi în jur de 30 de miliarde', a afirmat Grindeanu, la Bistriţa.

El a făcut apel la mediul de afaceri să privească lucrurile 'din ambele părţi'.

'Deci noi prima oară am impulsionat mediul de afaceri prin aceste relaxări fiscale, prin scăderi de TVA (...) dar acest lucru trebuie să vină în balanţă şi cu stimularea oamenilor care lucrează în sectorul privat. Trebuie să avem grijă şi să nu privim doar partea care e doar a noastră. Trebuie să se privească tot timpul ambele părţi', a adăugat prim-ministrul.

Vicepreşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie a României (CCIR), Vasile Bar, care este şi preşedinte al CCI Bistriţa-Năsăud, a declarat joi, în cadrul unei conferinţe de presă, că există îngrijorări în mediul privat în ceea ce priveşte majorările de salarii acordate în sistemul bugetar.

'Am fost interpelat de către reprezentanţii mediului de afaceri pentru a lua poziţie vizavi de creşterile salariale din sectorul public. Este un lucru foarte îngrijorător pentru reprezentanţii mediului de afaceri, pentru că deja a început un exod dinspre privat spre stat vizavi de anumite oferte salariale exagerate care se fac din sectorul public. Noi, reprezentanţii mediului de afaceri, suntem conştienţi de necesitatea unor creşteri în anumite zone, însă aceste creşteri salariale trebuie foarte bine justificate şi controlate, pentru că sunt zone în sectorul public unde salariile sunt de două sau trei ori mai mari decât în privat', a spus Bar.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO