1EUR = 4.7791 RON | Bucureşti 8 º

Extern

Grindeanu: Personalul de la frontiera României cu R. Moldova va fi mărit, astfel încât fluxul de trecere a graniţei să fie rapid

Personalul din punctele de trecere a frontierei dintre România şi Republica Moldova va fi mărit, astfel încât fluxul de trecere a graniţei 'să fie mult mai rapid', a anunţat joi premierul Sorin Grindeanu.

23 mar, 2017 | Agerpres

Întrebat ce intenţionează să facă având în vedere dificultăţile existente la trecerea graniţei dintre România şi Republica Moldova, Grindeanu a spus că acest aspect a fost analizat în şedinţa comună a Guvernelor celor două ţări, desfăşurată la Piatra Neamţ.

'Ştim de aceste probleme. (...) Atât Ministerul Finanţelor, pentru că vorbim şi de vămi, cât şi Ministerul de Interne, pentru că vorbim şi de Poliţia de Frontieră, şi-au spus punctul de vedere şi au anunţat măsurile pe care le vor lua în perioada imediat următoare, împreună cu omologii de la Chişinău. (...) Măsura imediată pe care şi cei de la Vamă şi cei de la Poliţia de Frontieră o să o ia este de mărire a personalului în punctele de trecere a frontierei, astfel încât fluxul să fie mult mai rapid', a declarat premierul Grindeanu, în conferinţa de presă comună cu omologul moldovean, Pavel Filip.

Potrivit lui Grindeanu, complexitatea controalelor de la punctele de frontieră este dată 'de standardele' impuse de faptul că România este o ţară membră a UE.

'Fiind ţară membră a Uniunii Europene, complexitatea controalelor pe care noi, (...) România, trebuie să le facem la punctele de frontieră e dată de standarde', a susţinut Grindeanu.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO