Grindeanu: Semnale să abrog OUG 13 au venit şi din stradă, şi din alte părţi. Decizia am luat-o eu, ca premier

Premierul Sorin Grindeanu a reiterat luni că a luat hotărârea, ca prim-ministru, să abroge Ordonanţa de Urgenţă 13/2017 ca urmare a semnalelor care au venit din stradă şi din alte părţi, afirmând că una din greşeli a fost neexplicarea şi neconsultarea mai largă de către Ministerul Justiţiei.
Economica.net - lun, 06 feb. 2017, 16:32
Grindeanu: Semnale să abrog OUG 13 au venit şi din stradă, şi din alte părţi. Decizia am luat-o eu, ca premier

Sâmbătă seara la Guvern am spus ceea ce am crezut eu, ca prim-ministru, legat de ceea ce trebuie să facă Guvernul şi asta am făcut’, a spus Grindeanu, la Parlament, întrebat cum a fost luată decizia de abrogare a Ordonanţei 13.

El a arătat că una dintre greşeli a fost neexplicarea şi neconsultarea mai largă de către Ministerul Justiţiei în privinţa Ordonanţei 13.

‘Cred că, dincolo de ceea ce s-a spus până acum şi anume această lipsă de dialog, şi poate neexplicarea şi neconsultarea de către Ministerul Justiţiei mai largă, pentru că impactul este foarte mare când discuţi de modificarea Codului penal şi de procedură penală. E una din greşeli. Să ştiţi că e bine şi pentru viitor şi pentru cei care vor veni şi la Ministerul Justiţiei şi viitoarele guverne, acest semnal este extrem de important şi eu îl iau ca atare, ca lucrurile, mai ales în acest domeniu, să fie făcute cât se poate, dar cât se poate de transparent’, a subliniat Grindeanu.

Potrivit premierului, semnalele pentru abrogarea ordonanţei ‘au venit din stradă şi din alte părţi’.

‘Nu suntem primii care am dat ordonanţe de urgenţă în domeniul justiţiei, chiar de modificare a Codurilor penale şi de procedură penală. (…) Am luat hotărârea, ca prim-ministru, să retrag, să abrog Ordonanţa 13, semnalele care au venit din stradă, şi nu numai din stradă, şi din alte părţi… Sigur, lumea pare împărţită, semnale pro, semnale contra, dar este clar că acest act a dus la diviziune şi asta nu e bine pentru România. Îmi doresc stabilitate’, a mai spus prim-ministrul Grindeanu.

Întrebat dacă l-a informat pe şeful statului, după şedinţa de Guvern, de abrogarea Ordonanţei 13, Grindeanu a spus: ‘Nu, o să îi trimit o scrisoare’, potrivit Agerpres.

‘Mâine (marţi – n.r.) o să vin în Parlament la discursul preşedintelui. O să îi trimit şi o scrisoare prin care o să îl informez că s-a abrogat Ordonanţa 13. Cred că de lucrurile acestea a fost deja informat’, a precizat Grindeanu.

Preşedintele Klaus Iohannis se va adresa marţi Parlamentului. ‘Mâine, la ora 12,00, mă voi adresa Parlamentului României. Modificările legislaţiei penale iniţiate de Guvern, care au generat o puternică reacţie civică, trebuie aduse în atenţie şi de la tribuna Legislativului’, a scris preşedintele pe Facebook.

Te-ar mai putea interesa și
Comisia Europeană recomandă României înăsprirea politicii fiscale
Comisia Europeană recomandă României înăsprirea politicii fiscale
Comisia Europeană recomandă României să prezinte un plan structural-fiscal pe termen mediu în timp util şi să adopte o înăsprire a politicii fiscale pentru a realiza o ajustare pe ansamblul......
ASF propune prelungirea plafonării tarifelor RCA până la 30 septembrie 2024
ASF propune prelungirea plafonării tarifelor RCA până la 30 septembrie 2024
Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) propune prelungirea plafonării tarifelor RCA până la 30 septembrie 2024 ...
Nouă scumpire a carburanților, azi
Nouă scumpire a carburanților, azi
În această dimineață, Petrom, liderul pieței de distribuție a carburanților, a scumpit benzina și motorina vândută ...
Ungaria şi România, cel mai mare avans din UE al lucrărilor de construcţii, mult peste media Uniunii Europene. Zona Euro a avut scădere – date Eurostat
Ungaria şi România, cel mai mare avans din UE al lucrărilor de construcţii, mult peste media Uniunii Europene. Zona Euro ...
Lucrările de construcţii au crescut cu 0,2% în Uniunea Europeană (UE) şi au scăzut cu 0,2% în zona euro, în aprilie, ...