Groupama Asigurări a consemnat 462 milioane de lei prime brute subscrise în semestrul I 2017, în creştere cu 5%

Valoarea primelor brute subscrise de Groupama Asigurări a crescut cu peste 5% în primul semestru al anului 2017, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, ajungând la 462 milioane de lei, informează, marţi, compania.
Economica.net - mar, 05 sept. 2017, 08:44
Groupama Asigurări a consemnat 462 milioane de lei prime brute subscrise în semestrul I 2017, în creştere cu 5%

‘Rezultatele înregistrate în prima jumătate a anului confirmă faptul că strategia noastră funcţionează şi că suntem pe drumul cel bun în ceea ce priveşte câştigarea preferinţei românilor prin livrarea de produse şi servicii de calitate la un preţ corect, datorită angajamentului crescut al tuturor colegilor noştri’, a declarat François Coste, Director General al Groupama Asigurari.

În rezultatul obţinut de companie în prima jumătate a anului, asigurările non-viaţă au avut o contribuţie de 445 milioane de lei, în urcare cu 5,3% faţă de anul trecut, în timp ce rezultatul tehnic net după comisionare s-a îmbunătăţit, fiind susţinut în mare măsură de îmbunătăţirea rezultatelor pe segmentele Sănătate, Accidente şi Property (inclusiv Agro).

Per total, valoarea primelor brute subscrise în categoria Sănătate şi Accidente a înregistrat o creştere semnificativă, de 87%, în contextul potenţialului ridicat al acestui segment de piaţă, precum şi datorită eforturilor susţinute de dezvoltare a acestei linii de business. Zona de Property (inclusiv Agro) a avut o evoluţie semnificativă faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, marcând o creştere de peste 8%, până la 100 milioane de lei.

Pe segmentul Auto, poliţele CASCO au înregistrat o creştere de 9%, până la 189 milioane de lei, în timp ce RCA a scăzut cu 11%, până la valoarea de 109 milioane de lei.

În plus, linia de ‘alte asigurări non-viaţă – transport, răspunderi civile şi travel’ asigurătorul a consemnat o creştere de 9%.

În ceea ce priveşte asigurările de viaţă, în comparaţie cu aceeaşi perioadă a anului trecut, acestea au avut o evoluţie stabilă în primul semestru al anului 2017, ele fiind un punct de focus al companiei pentru perioada următoare.

‘Rămânem, de asemenea, asigurătorul cu cel mai mic număr de reclamaţii înregistrate la ASF (conform datelor publicate lunar pe site-urile companiilor de asigurări), precum şi cel mai mare angajator din piaţă, convinşi fiind că angajamentul echipei noastre este determinant în construirea unei relaţii pe termen lung cu clienţii noştri şi cu partenerii noştri’, afirmă reprezentanţii companiei.

Groupama Asigurări are 1,1 milioane de clienţi individuali şi 67.000 de companii şi este parte a unui grup internaţional de asigurări şi servicii financiare, cu 32.600 de angajaţi, care deservesc 13 milioane de clienţi la nivel global.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Noua variantă de coronavirus se extinde în SUA: aceasta este prezentă în cel puţin 15 state
Noua variantă de coronavirus se extinde în SUA: aceasta este prezentă în cel puţin 15 state
Cazuri de contaminare cu varianta Omicron a virusului responsabil de COVID-19 au fost identificate în cel puţin 15 state ...
Întreţinerea trupelor în apropierea graniţelor Ucrainei costă Rusia circa 10 milioane de dolari pe zi – expert
Întreţinerea trupelor în apropierea graniţelor Ucrainei costă Rusia circa 10 milioane de dolari pe zi – expert
Întreţinerea celor peste 94.000 de soldaţi în apropierea graniţelor Ucrainei şi în "teritoriile ocupate temporar" ...
Engie va prelua în regim de ultimă instanță clienții abandonați de alții și în decembrie, deși a anunțat că nu mai vrea. La ce preț
Engie va prelua în regim de ultimă instanță clienții abandonați de alții și în decembrie, deși a anunțat că nu ...
Engie, cel mai mare furnizor pentru persoane fizice din România, este furnizorul de ultimă instanță care a venit cu cel ...