1EUR = 4.8703 RON | Bucureşti 11 º

Companii

Gruia Stoica are nevoie de bani: vinde 20 de vagoane şi pune gaj la bancă alte patru

Electroputere VFU Paşcani vinde 20 de vagoane de transport călători pe care le-a scos de sub ipotecă pentru circa 3 milioane de euro. Mai mult, compania instituie gaj în favoarea Alpha Bank pe alte patru vagoane.

03 aug, 2014 | ECONOMICA.net

Compania Electroputere VFU Paşcani, deţinută de omul de afaceri Gruia Stoica, scoate la vânzare 20 de vagoane de transport călători de tip Corail, pe care le-a scos de sub ipotecă bancară, potrivite unei adrese către Bursă. Potrivit unor surse din piaţă, valoarea cumulată a celor 20 de vagoane ar fi de aproximativ 3 milioane de euro.

Odată cu vânzarea vagoanelor Corail, Electroputere VCU instituie şi un gaj asupra a patru vagoane de trafic regional în favoarea Alpha Bank, în vederea garantării unul credit mai vechi.

Vagoanele Corail sunt fabricate în 2006 de către  Astra Vagoane Călători Arad sub licenţă şi modernizate la Paşcani.

Electroputere VFU Paşcani este fosta companie Remarul Paşcani care a preluat secţia de locomotive şi motoare de la Electroputere Craiova, o companie de tradiţie în România, acum aflată în proprietatea saudiţilor de la Al-Ahrab Contracting Company. Fabrica din Paşcani a scos, în această primăvară, un model nou de locomotivă în colaborare cu gigantul american Caterpillar.

Gruia Stoica, patronul Electroputere este în prezent în arest la domiciliu şi aşteaptă să fie trimis în judecată într-un dosar în care este suspect de fapte de corupţie în încercarea de a câştiga o licitaţie de transport cărbuni pentru Complexul Energetic Oltenia la care a mai participat CFR Marfă.

Stoica a eşuat, anul trecut, în încercarea de a cumpăra CFR Marfă. Deşi desemnat câştigător cu o ofertă de 200 de milioane de euro, totuşi Stoica nu a putut aduce banii în timp util, aşa că procedura de privatizare a fost declarată anulată.

Gruia Stoica este unul dintre cei mai bogaţi români, având o avere estimată la circa 400 de milioane de euro

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO