Grupul Banca Mondială va studia mediul de afaceri din România. Raportul va fi publicat în primăvara anului 2017

Grupul Banca Mondială, în parteneriat cu Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice şi Ministerul Economiei şi Comerţului, a lansat joi un studiu care va evalua cadrul de reglementare a mediului de afaceri din România şi impactul acestuia asupra antreprenorilor locali din 9 oraşe la nivel naţional, iar raportul final va fi publicat în primăvara anului 2017, notează Agerpres. 
Economica.net - joi, 07 apr. 2016, 18:10
Grupul Banca Mondială va studia mediul de afaceri din România. Raportul va fi publicat în primăvara anului 2017

Potrivit unui comunicat al Băncii Mondiale remis joi AGERPRES, studiul subnaţional are la bază raportul emblematic al Grupului Banca Mondială ‘Doing Business’ şi va evalua experienţa oraşelor selectate, cu accent pe întreprinderile naţionale mici şi mijlocii.

Proiectul este finanţat de către Direcţia Generală Politică Regională şi Urbană din cadrul Comisiei Europene şi include alte cinci state membre ale Uniunii Europene, respectiv Bulgaria, Republica Cehă, Ungaria, Portugalia şi Slovacia.

‘Studiul va evalua cinci domenii de reglementare ce sunt guvernate de către jurisdicţia locală şi/sau implementarea locală a reglementărilor naţionale. Aceste domenii sunt: deschiderea unei afaceri, obţinerea autorizaţiilor de construcţii, racordarea la reţeaua de electricitate, înregistrarea proprietăţii şi executarea contractelor. În fiecare dintre aceste domenii, raportul – ce va fi publicat în primăvara anului 2017 – va identifica bunele practici existente în Bucureşti şi în alte 8 oraşe din România – Braşov, Constanţa, Cluj Napoca, Craiova, Iaşi, Oradea, Ploieşti şi Timişoara’, se arată în comunicatul BM.

Analiza va recomanda reforme pe baza exemplelor din România şi din alte 188 de economii, măsurate prin intermediul raportului ‘Doing Business’. Rezultatele vor sprijini toate nivelurile guvernamentale în cadrul proceselor de reformă ale acestora, în vederea îmbunătăţirii climatului favorabil afacerilor din România.

‘Cele nouă oraşe selectate în România au experienţe diferite atunci când vine vorba de îmbunătăţirea mediului de afaceri pentru antreprenorii locali. Preluarea celor mai bune practici dintr-o zonă urbană pentru a informa deciziile cu privire la politice publice din altă zonă urbană poate contribui la propagarea celor mai bune soluţii existente şi la ridicarea ştachetei în România cu privire la ce înseamnă un oraş mai bun pentru întreprinderile mici şi mijlocii. Totodată, acest exerciţiu important poate furniza informaţii în cadrul dezbaterilor naţionale şi poate integra cele mai de succes soluţii în cadrul politicilor naţionale pentru a sprijini un mediu de afaceri îmbunătăţit, a declarat Elisabetta Capannelli, director de ţară al Băncii Mondiale pentru România şi Ungaria.

Potrivit sursei citate, rapoartele subnaţionale şi regionale ‘Doing Business’ evaluează diferenţele reglementărilor în domeniul afacerilor şi de aplicarea acestora în diferite locaţii la nivelul unei singure ţări sau la nivel de regiune. Rapoartele furnizează date cu privire la climatul favorabil pentru afaceri în zonele selectate, clasifică fiecare locaţie şi recomandă reforme pentru a îmbunătăţi climatul de afaceri la nivel local în fiecare zonă.

Începând cu anul 2005, proiectele subnaţionale ‘Doing Business’ ale Grupului Banca Mondială au evaluat 437 de oraşe din 65 de ţări.

Grupul Banca Mondială joacă un rol important în cadrul efortului global de a eradica sărăcia extremă şi de a promova prosperitatea partajată. Acesta are în componenţa sa cinci instituţii: Banca Mondială, inclusiv Banca Internaţională de Reconstrucţie şi Dezvoltare (BIRD) şi Asociaţia Internaţională de Dezvoltare (AID); Corporaţia Financiară Internaţională (CFI); Agenţia de Garantare Multilaterală a Investiţiilor (MIGA); Centrul Internaţional de Reglementare a Diferendelor din Domeniul Investiţiilor (ICSID).

Te-ar mai putea interesa și
Deși în scădere față de anul trecut, prețurile ouălor continuă să fie ridicate pentru buzunarele românilor
Deși în scădere față de anul trecut, prețurile ouălor continuă să fie ridicate pentru buzunarele românilor
Perioada Sărbătorii de Paște este unul dintre cele două evenimente importante din perspectivă religioasă ce pot reprezenta și catalizatori pentru economie. Tradițiile legate de sărbători......
Jumătate dintre români preferă în casă temperaturi între 22 și 24 de grade și chiar peste – studiu E.On
Jumătate dintre români preferă în casă temperaturi între 22 și 24 de grade și chiar peste – studiu E.On
Interesul românilor pentru reducerea consumului de energie a crescut semnificativ în ultima perioadă, circa 80% dintre ...
Raiffeisen se aşteaptă ca solicitările BCE să accelereze reducerea afacerii din Rusia
Raiffeisen se aşteaptă ca solicitările BCE să accelereze reducerea afacerii din Rusia
Raiffeisen Bank International (RBI), cea mai mare bancă occidentală prezentă pe piaţa rusă, se aşteaptă ca Banca Centrală ...
Startup-ul Swisspod Technologies, care dezvoltă o tehnologie pentru transport terestru de foarte mare viteză, de 1.200 km/h, lansează o rundă de finanţare de 200.000 de euro pe SeedBlink
Startup-ul Swisspod Technologies, care dezvoltă o tehnologie pentru transport terestru de foarte mare viteză, de 1.200 ...
Swisspod Technologies, un startup fondat de doi câștigători ai competiției SpaceX Hyperloop Competition — românul ...