Grupul Bilderberg discută despre Grecia, Rusia şi Iran

Grupul Bilderberg, care reuneşte în fiecare an cu uşile închise o parte a elitei mondiale politice şi de afaceri, se reuneşte de joi până duminică în provincia Tirol din Alpii austrieci, în cea de-a 63-a sa conferinţă, relatează AFP.
Economica.net - joi, 11 iun. 2015, 12:41
Grupul Bilderberg discută despre Grecia, Rusia şi Iran

Circa 140 de participanţi din 22 de ţări sunt aşteptaţi la un hotel de lux, izolat într-o zonă montană în apropiere de Telfs, unde vor fi protejaţi de un dispozitiv de maximă securitate, scrie Agerpres.

Printre invitaţii la reuniune figurează premierul belgian Charles Michel, ministrul de finanţe olandez Jeroen Dijsselbloem, şeful Eurogrupului, preşedintele austriac Heinz Fischer, secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, ministrul german al apărării, Ursula Von der Leyen, dar şi CEO ai Google (Eric Schmidt), Airbus (Thomas Enders), Fiat Chrysler (John Elkann) şi Ryanair (Michel O’Leary). Nu vor lipsi nici ‘foşti’ precum ex-preşedintele Comisiei Europene, José Manuel Barroso, Henry Kissinger, legendă a diplomaţiei americane, fostul şef al CIA David Petraeus sau Robert Zoellick, care a condus Banca Mondială.

Temele ce vor intra în discuţie anul acesta vizează în mare parte securitatea, terorismul, tehnologia informaţiei şi marile dosare geopolitice din prezent. Pe agenda anunţată de site-ul bilderbergmeetings.org, sigura sursă oficială prin care comunică grupul, sunt menţionate situaţiile din Grecia, Iran, Rusia, Orientul Mijlociu, Marea Britanie, SUA, precum şi NATO şi ‘strategia europeană’.

Grupul Bilderberg a fost creat în 1954, cu obiectivul declarat de ‘a favoriza dialogul între Europa şi America de Nord’, şi este prezidat actualmente de francezul Henri de Castries, CEO al grupului de asigurări AXA.

Discuţiile au loc cu uşile închise şi nu vor face obiectul niciunei declaraţii politice, o regulă ce alimentează de mult timp teoriile conspiraţioniste legate de presupusul său rol de directorat mondial ocult, în care se iau decizii cruciale fără control sau legitimitate democratică. Alţi critici denunţă o orientare ultra-liberală a grupului.

‘Caracterul privat al conferinţei le permite participanţilor să nu fie legaţi de convenţiile funcţiilor lor, nici de poziţii asupra cărora ar exista înţelegeri anterioare’, se afirmă pe site-ul menţionat.

Securitatea participanţilor va fi asigurată de nu mai puţin de 2.100 de poliţişti austrieci şi 300 germani, aceştia din urmă mobilizaţi dincolo de frontiera comună. Austria a blocat până duminică şoseaua de 25 km până la hotel şi chiar a interzis orice survol pe o rază de 50 km. Cu toate acestea, între 2.000 şi 3.000 de manifestanţi anti-Bilderberg au anunţat că se vor reuni sâmbătă la Telfs.

Te-ar mai putea interesa și
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan Motor, al treilea mare producător auto nipon, a redus cu 14,5% estimarea privind profitul anual, citând vânzările sub aşteptări şi alţi factori, transmit Kyodo şi Reuters, relatează......
Guvernul maghiar anunță că ia în calcul să intervină în prețurile carburanților
Guvernul maghiar anunță că ia în calcul să intervină în prețurile carburanților
Guvernul de la Budapesta nu exclude o intervenţie asupra preţului la carburanţi şi va discuta problema la întâlnirea ...
Nicușor Dan: Am finalizat lucrările la cuva Lacului Mare din Parcul Cişmigiu, cu două săptămâni înainte de termenul estimat (Video)
Nicușor Dan: Am finalizat lucrările la cuva Lacului Mare din Parcul Cişmigiu, cu două săptămâni înainte de termenul ...
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a informat, vineri, că au fost finalizate lucrările de reparaţii la cuva ...
CFR S.A.: Stadiul lucrărilor de tip Quick Wins între staţiile Tălmaciu – Sibiu și Teiuş – Războieni sunt de 45%, respectiv 30% – 82%
CFR S.A.: Stadiul lucrărilor de tip Quick Wins între staţiile Tălmaciu – Sibiu și Teiuş – Războieni sunt ...
Lucrările de reparaţii de tip Quick Wins aflate în desfăşurare pe cei 22,20 de kilometri de cale ferată între staţiile ...