1EUR = 4.7785 RON | Bucureşti 4 º

Companii

Grupul Bio-Medica International a deschis un spital de dermatologie-venerologie în Pipera, în care a investit peste 250.000 euro

Grupul Bio-Medica International a deschis recent un spital de dermatologie-venerologie în regim de spitalizare de zi, în Pipera. Spitalul este momentan singura unitate medicală privată cu paturi din Ilfov, care are specialitatea dermatologie. Spitalul are contract cu Casa de Asigurări de Sănătate. Investiţia totală în deschiderea spitalului, dezvoltat pe bazele clinicii preexistente, depăşeşte 250.000 de euro. 

Spitalul de dermatologie-venerologie Bio-Medica are o unitate modernă de dermatoscopie digitală de ultimă generaţie Foto Finder, cu ajutorul căreia cancerul de piele poate fi depistat în faze incipiente. Unitatea de dermatoscopie digitală cu lumină polarizată şi tehnologie Crystal View asigură un screening de mare acurateţe pentru toate tipurile de cancer de piele, inclusiv pentru cea mai agresivă formă a acestuia – melanomul, susţin oficialii spitalului.

Pacienţii pot beneficia în cadrul spitalului de servicii medicale decontate de Casa de Asigurări de Sănătate (CAS), în baza unei trimiteri de la medicul de familie sau de la un medic specialist, care are contract cu CAS, şi a cardului naţional de sănătate. Serviciile medicale oferite în cadrul spitalului sunt decontate în limita fondurilor disponibile. După epuizarea fondurilor de la Casa de Asigurări de Sănătate, pacienţii vor beneficia de servicii în regim „fee for service” sau în baza unei asigurări private de sănătate.

În cadrul spitalului de dermatologie-venerologie Bio-Medica performează o echipă formată din 40 de medici cu experienţă.

„Deschiderea acestui spital reprezintă un pas important în lupta cu cancerul de piele. Faptul că pacienţii asiguraţi au acces la screening realizat cu cea mai nouă tehnologie a momentului este o premieră pentru noi. Prevenţia cancerului de piele şi melanomului, cea mai gravă formă de cancer de piele, este o misiune pe care ne-am asumat-o încă de acum 18 ani, când am introdus în premieră în România dermatoscopia digitală în clinicile noastre. Noul spital răspunde unei nevoie neacoperite de astfel de servicii medicale integrate, în această zonă, bazate pe prevenţie”, a declarat medicul Claudia Sprâncenatu, CEO al grupului Bio-Medica International.

Incidenţa cancerului de piele a crescut în ultimii ani, din cauza expunerii repetate la soare, fără protecţie solară, a schimbărilor climatice şi bronzării artificiale, la solar. Dintre cancerele de piele, melanomul este cea mai agresivă formă: 75% dintre persoanele diagnosticate cu melanom metastatic mor în primul an de la diagnosticare. Dacă este diagnosticat în stadii incipiente, melanomul se poate vindeca în proporţie de 95%, un rol important în prevenţie avându-l dermatoscopia – o investigaţie noninvazivă, nedureroasă, care durează câteva secunde, spun oficialii spitalului.

Grupul de clinici Bio-Medica International a fost fondat în anul 1992 în Bucureşti şi are în prezent două clinici medicale multispecializate, o clinică de dermatologie şi un spital de dermatologie, două clinici de stomatologie şi un centru de recuperare a varstnicilor – One To One Nursing Home.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO