Grupul Electromontaj a încheiat un parteneriat cu DTEK Renewables International & Moldova Eolian pentru construirea parcului eolian din comuna Ruginoasa, județul Iași

Electromontaj anunță că a semnat contractul pentru proiectarea și construirea infrastructurii pentru cel mai mare parc eolian din Moldova, comuna Ruginoasa, investiție a DTEK Renewables International & Moldova Eolian, în urma câștigării licitației organizate de această firmă.
Ion Dobreanu - vin, 20 ian. 2023, 16:32
Grupul Electromontaj a încheiat un parteneriat cu DTEK Renewables International & Moldova Eolian pentru construirea parcului eolian din comuna Ruginoasa, județul Iași

Lucrările care fac obiectul acestui contract sunt: rețeaua de linii electrice subterane de 35 kV necesară pentru colectarea energiei de la generatoare până în stația de conexiune la SEN (Sistemul Energetic Național), fundațiile pentru cele zece turbine eoliene care se vor monta în cadrul acestui proiect, platformele pentru depozitarea echipamentelor, platformele pentru calarea macaralelor de mare tonaj care vor face montajul pe șantier al turbinelor, precum și drumurile de acces și interioare ale parcului eolian: atât cele temporare care vor permite aducerea elementelor componente ale turbinelor cât și drumurile definitive care se vor utiliza pentru exploatarea și mentenanța echipamentelor pe întreaga durată de viață a instalației.

La derularea proiectului va participa și Emfor Montaj, companie din grupul Electromontaj, în calitate de subcontractor.

Parcul de la Ruginoasa se întinde pe o suprafață de aproximativ 23 ha. Centrala electrică eoliană va avea o putere instalată de 60 MW și odată finalizată va livra o cantitate considerabilă de energie în Sistemul Energetic Național, aproximativ 150.000 MWh/an. Lucrările Electromontaj sunt programate a se finaliza până în luna septembrie 2023.

“Ne bucurăm să începem anul cu un proiect nou în zona energiei regenerabile. Este un parteneriat care ne onorează și care demonstrează din nou capacitatea Electromontaj de a susține tranziția către un viitor sustenabil. Darea în exploatare a noii capacități de producție de energie eoliană în parcul Ruginoasa are o valoare deosebită pe fondul crizei energetice actuale”, a spus Ionuț Tănăsoaica (foto stânga), CEO Electromontaj.

„Suntem încântați să colaborăm cu Electromontaj. Parcul eolian Ruginoasa este o parte importantă a creșterii portofoliului nostru de producere de energie din surse regenerabile în România și suntem încrezători că Electromontaj, una dintre cele mai mari și mai experimentate companii de construcții din România, poate contribui la succesul proiectului.”, a spus John Stuart, CEO DTEK Renewables International.

În prezent, Electromontaj are în derulare proiecte, atât în țară cât și la nivel international: Linia Electrică Aeriană (LEA) 440 kV dublu circuit Gutinaș-Smârdan, LEA 440 kV Porțile de Fier – Anina – Reșița, trecerea la tensiunea de la 220kV la 440kV a axului Porțile de Fier – Reșița – Timisoara -Sacalaz – Arad, reconductorare LEA 220 kV Stejaru – Fântânele – Gheorghieni, racordarea LEA 400 kV Isaccea Varna şi LEA 400 kV Isaccea Dobrudja în staţia 400 kV Medgidia Sud și este în curs de finalizare LEA 400 kV Cernavodă-Stâlpu, proiect în cadrul căruia Electromontaj a proiectat, construit și instalat cei mai înalți stâlpi de înaltă tensiune din România, modernizarea LEA 380 kV Krimpen aan den Ijssel – Geertruidenberg în Olanda.

În 2022 au fost finalizate proiecte în Bulgaria, Grecia și Olanda și s-a deschis o sucursală în Republica Moldova pentru proiecte care vor fi derulate acolo.

Emfor Montaj este companie de construcții montaj, parte din grupul Electromontaj, specializată în lucrări de inginerie civilă de fundații clasice și forate, investigații de sol și construcții drumuri și clădiri.

Despre DTEK Renewables International

DTEK Renewables International este o companie de energie verde cu sediul în Amsterdam, care investește în infrastructura de tranziție energetică din UE. DTEK Renewables International face parte din grupul DTEK.

Despre Electromontaj

Electromontaj este o companie tehnologică, înființată în 1949, cu sediul în România, cu proiecte în întreaga lume, lider pe piața construcțiilor energetice din România. Societatea proiecteaza, construiește, transformă și menține infrastructura pentru distribuţia inteligentă a energiei electrice și este o companie cu capital privat 100% autohton.

Din Grupul Electromontaj fac parte companiile Emfor, Iproeb, Electrotehnica și Hidroconstrucția.
Activitatea de producţie internă este organizată în puncte de lucru răspândite pe tot cuprinsul ţării, în unităţi de producţie proprii în Bucureşti (Fabrica de Stâlpi Zincați) şi în Câmpina (Fabrica de Cleme și Armături), precum și Stația de Testări pentru Stâlpi Electrici din București, una dintre cele mai mari din lume.

Grupul Electromontaj are peste 2.000 de angajați.

Te-ar mai putea interesa și
Autostrada A7 Ploiești – Buzău: Parapet lateral, montat pe primii 10 kilometri ai lotului 2 VIDEO
Autostrada A7 Ploiești – Buzău: Parapet lateral, montat pe primii 10 kilometri ai lotului 2 VIDEO
Secretarul de stat în Transporturi Irinel Ionel Scrioșteanu a publicat duminică imagini cu lotul 2 Mizil - Pietroasele din Autostrada Ploiești - Buzău (A7), unde a fost montat parapet lateral pe......
CNAIR impune luni restricţii de tonaj pe drumuri naţionale şi autostrăzi, din cauza caniculei
CNAIR impune luni restricţii de tonaj pe drumuri naţionale şi autostrăzi, din cauza caniculei
Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) va impune, luni, restricţii de tonaj pe sectoarele ...
Inteligenţa Artificială va înlocui unele părţi ale procesului de angajare
Inteligenţa Artificială va înlocui unele părţi ale procesului de angajare
Aproximativ 85% dintre recrutorii globali cred că Inteligenţa Artificială (AI) este o tehnologie utilă care va înlocui ...
Seceta pedologică în cutura grâului de toamnă ajunge şi în Banat
Seceta pedologică în cutura grâului de toamnă ajunge şi în Banat
Seceta pedologică în cultura grâului de toamnă se extinde şi în Banat, aprovizionarea cu apă a solului prezentând ...