1EUR = 4.8426 RON | Bucureşti 17 º

News

Grupul Eli Lilly investighează acuzaţiile că angajaţii ar fi mituit medici chinezi cu 4,9 mil dolari

Grupul farmaceutic american Eli Lilly investighează acuzaţiile că angajaţii săi ar fi plătit unor medici din China cel puţin 30 de milioane de yuani (4,9 milioane dolari) sub formă de mită şi alte stimulente, pentru vânzarea de medicamente, relatează Bloomberg.

22 aug, 2013 | Mediafax

Eli Lilly, înregistrată în Indianapolis, ar fi mituit medicii pentru promovarea vânzărilor a două medicamente destinate tratării diabetului în Shanghai şi în provincia Anhui din estul Chinei, a relatat joi publicaţia chineză The 21st Century Business Herald.

Publicaţia a citat un fost director al companiei americane, identificat cu pseudonimul Wang Wei. Sursa a spus că mita şi plăţile speciale sunt o practică obişnuită pentru vânzarea produselor.

Eli Lilly devine a treia companie farmaceutică multinaţională acuzată de mituirea medicilor în schimbul prescrierii unor medicamente.

Grupul britanic GlaxoSmithKline şi grupul francez Sanofi se confruntă cu acuzaţii similare. Patru angajaţi ai GlaxoSmithKline au fost reţinuţi sub acuzaţia că producătorul farmaceutic a plătit 3 miliarde de yuani (490 milioane dolari), sub forma sponsorizării unor călătorii şi a altor favoruri, inclusiv sexuale.

"Suntem profund îngrijoraţi de acuzaţiile aduse împotriva Lilly China. Deşi nu am putut verifica acuzaţiile, le luăm foarte în serios şi continuăm investigaţia noastră", a declarat Yan Connie Li, purtător de cuvânt al companiei.

The 21st Century Business Herald este o publicaţie din oraşul Guangzhu, situat în sudul Chinei.

În cazul Sanofi, un informator a spus că grupul a plătit circa 1,69 milioane de yuani (280.000 de dolari) sub formă de mită, unor 503 medici din China, a relatat publicaţia pe 8 august.

Investigaţia guvernului chinez s-a extins şi la alţi producători străini de medicamente şi spitale, după ce Ministerul pentru Siguranţă Publică a dezvăluit acuzaţiile la adresa GlaxoSmithKline, pe 15 iulie.

Eli Lilly a precizat că anul trecut s-a confruntat cu acuzaţii asemănătoare în aceeaşi regiune din China şi a efectuat o anchetă care nu le-a confirmat.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO