1EUR = 4.7550 RON | Bucureşti 22 º

Extern

Grupul eurofob condus de Nigel Farage în Parlamentul European a fost dizolvat

Grupul eurofob Europa Libertăţii şi Democraţiei Directe (EFDD), format în Parlamentul European (PE) după alegerile din primăvara acestui an şi condus de britanicul Nigel Farage, a fost dizolvat, ca urmare a retragerii eurodeputatei letone Iveta Grigule, a anunţat PE.

16 oct, 2014 | Agerpres

'Eurodeputata letonă Iveta Grigule a plecat din EFDD, care din acest motiv nu mai dispune de reprezentanţi proveniţi din şapte state membre şi de aceea astăzi este declarat dizolvat', a transmis pe reţeaua Twitter purtătorul de cuvânt al Parlamentului European Jaume Duch.

Această măsură intervine cu o săptămână înainte de votul pentru învestirea noii Comisii Europene conduse de Jean Claude Juncker, împotriva căruia Nigel Farage s-a manifestat foarte sarcastic în cursul dezbaterilor din iulie, înainte de votul pentru confirmarea desemnării acestuia în fruntea CE.

'Prima înfrângere pentru eurosceptici! Grupul EFDD dispare după plecarea letonei Iveta Grigule', a comentat pe contul său de Twitter grupul Partidului Popular European (PPE, conservator), condus de germanul Manfred Weber.

EFDD a fost constituit după alegerile europene din mai prin alianţa dintre cei 24 de aleşi ai UKIP (Partidul Independenţei Marii Britanii, al lui Farage) şi cei 17 aleşi ai Mişcării 5 Stele a eurofobului italian Beppe Grillo, cu susţinerea unei disidente din Frontul naţional francez, a doi aleşi din formaţiunea Democraţilor suedezi, a unuia din Uniunea fermierilor din Letonia, a unei deputate din partidul lituanian Ordine şi Justiţie şi a unui deputat din Partidul cetăţenilor liberi din Republica Cehă.

Pentru constituirea unui grup politic în PE, regulile în vigoare impun reunirea de aleşi din cel puţin şapte state ale UE

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO