Grupul Eurolines a încheiat anul 2013 cu afaceri de 75 de milioane de euro

Grupul Eurolines, din care fac parte 20 de companii din România, Germania şi Republica Moldova, a înregistrat anul trecut o creştere cu 30% a cifrei de afaceri faţă de 2012, ajungând la aproape 75 milioane de euro.
Andrada Ghira - joi, 27 feb. 2014, 14:22
Grupul Eurolines a încheiat anul 2013 cu afaceri de 75 de milioane de euro

Valoarea EBITDA la nivel de grup pentru 2013 reprezintă 3% din cifra de afaceri, iar rezultatul operaţional ajustat este de peste un milion de euro.

70% din cifra de afaceri a fost realizată de Touring Europabus România, compania care deţine reţelele de agenţii TUI TravelCenter şi Eurolines. Vânzările de pachete turistice au crescut cu 61%, de bilete de avion cu 18% şi de autocar cu 7%.

Pentru acest an, Grupul Eurolines estimează o creştere a cifrei de afaceri cu cel puţin 20%. De asemenea, compania estimează că valoarea pachetelor turistice vândute de reţelele TUI TravelCenter şi Eurolines va fi cu 38% mai mare.

„330 de miloane de lei reprezintă o cifră de afaceri bună. Noi suntem mulţumiţi cu ea. Ne-am pus în gând să fim competitivi, profitabili şi inovativi. Am atins aproape 100% din obiectivele pe care ni le-am propus. Cifrele reprezintă o consecinţă a feedback-ului pozitiv din partea clienţilor. Pentru 2014 ne-am propus să creştem, să ne consolidăm şi dorim să atingem o cifră de afaceri de 400 de milioane de lei (aprox. 88 milioane de euro )”, a declarat Dragoş Anastasiu, fondatorului grupului Eurolines.

Cum s-au descurcat companiile membre ale Eurolines în 2013

Nova Travel, tour operatorul grupului, estimează o creştere a cifrei de afaceri de peste 30% în 2014 comparativ cu 2013, până la nivelul de aproximativ opt milioane euro. Nova Travel va extinde în acest an numărul curselor charter marca TUI, introducând noi destinaţii în portofoliul său, respectiv către Spania (insulele Mallorca şi Tenerife) şi Grecia (Santorini, Zakynthos şi Mykonos). În vârf de sezon, Nova Travel va opera până la 16 curse charter pe săptămână către destinaţii din Turcia, Grecia şi Spania.

Danubius Travel, tour operatorul Eurolines specializat pe incoming (turişti străini care călătoresc în România) şi business travel, va avea o creştere de aproximativ 35% a cifrei de afaceri în 2014, ajungând la peste opt milioane de euro. Numărul de turişti străini care vor veni în Romania prin intermediul Danubius Travel va creşte cu 55% în acest an, ajungând la 100.000 de persoane.

Afacerile Rombus Transport, compania care se ocupă de transportul de persoane sub brandul Eurolines, se vor majora cu 7% faţă de nivelul înregistrat anul trecut, până la aproape cinci milioane de euro.

Investiţii în 2014

Investiţiile planificate pentru acest an sunt de peste trei milioane de euro, din care 2,5 milioane de euro merg pe opt noi autocare Beulas Glory. Grupul va mai investi în creşterea reţelei rent-a-car, în noi agenţii de tursim, va intoruce un nou concept de agenţie, va investi şi în tehnologie şi online, dar şi într-un nou centru de training a angajaţilor. Circa 20-25% din aceste investiţii provin din surse proprii. 

Anul trecut, grupul a deschis 16 noi agenţii TUI Travel Center, din care în ultimele două, deschise în Băneasa Shopping City şi AFI Palace Iaşi, s-au investit peste 110.000 de euro.

În plus, o membră a echipei de management va călători într-un tur al lumii, pentru a documenta în scris, prin fotografii şi clipuri video experienţa din 25 de ţări. În total, această excursie în jurul lumii ar costa 100.000 de euro, însă jumătate din această sumă este acoperită gigantului german TUI, care susţine proiectul.

200.000 de euro au cheltuiţi anul trecut pentru acordarea de beneficii clienţilor care s-au plâns de anumite servicii. Cosmin Marinof, directorul naţional de vânzări al Eurolines spune că 40% dintre aceştia au revenit şi au apelat la serviciile companiei.

Te-ar mai putea interesa și
Aproape 15.000 de consumatori din zeci de localități din Prahova au rămas fără curent electric
Aproape 15.000 de consumatori din zeci de localități din Prahova au rămas fără curent electric
Aproape 15.000 de consumatori din judeţul Prahova nu beneficiază, sâmbătă, de alimentare cu energie electrică, iar zeci de copaci au fost doborâţi de viscol în ultimele 24 de ore, arată......
Ministrul britanic de Finanțe Jeremy Hunt dă de înțeles că va continua politica de creștere a taxelor
Ministrul britanic de Finanțe Jeremy Hunt dă de înțeles că va continua politica de creștere a taxelor
Ministrul britanic de Finanţe, Jeremy Hunt, a dat de înțeles vineri că va continua să crească taxele în Regatul unit, ...
CNSU a decretat stare de alertă în Vrancea
CNSU a decretat stare de alertă în Vrancea
Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a dispus, sâmbătă, decretarea stării de alertă în judeţul Vrancea, ...
Un al doilea focar de gripă aviară a fost confirmat la „Peneș Curcanul”, plus o nouă suspiciune la una dintre ferme
Un al doilea focar de gripă aviară a fost confirmat la „Peneș Curcanul”, plus o nouă suspiciune la una dintre ferme
Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) confirmă existența unui focar ...