1EUR = 4.7582 RON | Bucureşti 27 º

News

Grupul Fiat-Chrysler ar putea fi înregistrat în Olanda, după fuziunea celor două companii

Grupul Fiat-Chrysler ar putea fi înregistrat în Olanda, după finalizarea fuziunii celor doi producători auto, a declarat directorul general al acestora, Sergio Marchionne, relatează Automotive News Europe.

24 iul, 2013 | Mediafax

Stabilirea sediului central în Olanda ar putea fi avantajoasă dacă Fiat-Chrysler va opta pentru listarea principală a acţiunilor în Statele Unite, întrucât reglementările corporatiste din statul olandez sunt similare cu cele din Statele Unite.

Marchionne a declarat la sfârşitul lunii aprilie că ar prefera ca acţiunile Fiat-Chrysler să aibă ca piaţă principală bursa din New York.

Compania Fiat Industrial îşi va muta la rândul ei sediul central în Olanda după fuziunea cu divizia americană CNH, care va fi finalizată în această toamnă.

Fuziunea Fiat Industrial-CNH "este unul dintre modelele tehnice" pentru viitoarea fuziune Fiat-Chrysler, a spus Marchionne.

Acţionarii CNH au aprobat fuziunea cu Fiat Industrial într-o reuniune la Amsterdam. Noua companie se va numi CNH Industrial şi va avea ca piaţă principală bursa din New York, în loc de Milano.

Fiat discută cu un acţionar minoritar al Chrysler, VEBA, achiziţia unei participaţii de 41,5% din acţiunile pe care nu le deţine încă la producătorul auto. Marchionne anticipează ca un tribunal din Delaware să ia o decizie într-o dispută cu VEBA legată de preţ până la sfârşitul lunii iulie.

Decizia va elimina incertitudinile privind preţul pe care Fiat îl va plăti pentru participaţia deţinută de VEBA la Chrysler şi va clarifica programul fuziunii.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO