1EUR = 4.7667 RON | Bucureşti 17 º

Finanţe şi bănci

Grupul francez de asigurări AXA analizează vânzarea operaţiunilor din Europa Centrală

Grupul francez de asigurări AXA analizează vânzarea activităţilor din Europa Centrală, în cadrul unei reorganizări destinate ieşirii de pe pieţele unde grupul nu dispune de o masă critică, au declarat pentru Reuters mai multe surse din apropierea acestui dosar.

15 oct, 2019 | Agerpres

AXA a demarat o amplă restructurare pentru a putea face faţă contextului de dobânzi negative şi în prezent se concentrează pe expansiune în Asia.

"AXA intenţionează să îşi vândă activităţile din Polonia, Cehia şi Slovacia", a declarat una din surse, adăugând că informaţiile relevante au fost trimise posibililor cumpărători.

Informaţia a fost confirmată şi de alte două surse care au precizat că PZU, cel mai mare asigurator din Polonia, precum şi grupul italian de asigurări Generali şi grupul german Allianz se numără printre companiile care au primit documentaţia trimisă de AXA.

O sursă a estimat că vânzarea acestor operaţiuni ar putea să aducă grupului francez aproximativ 400 milioane de euro în timp ce o altă sursă a evocat un preţ de aproximativ 800 milioane euro.

AXA a intrat pe piaţa din România în 2010 prin preluarea Omniasig Asigurări de Viaţă de la grupul austriac Vienna Insurance Group (VIG). Însă în anul 2016, AXA a renunţat la operaţiunile din România, care au ajuns din nou în portofoliul VIG.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO