1EUR = 4.7537 RON | Bucureşti 20 º

News

Grupul german E.ON vrea să-şi vândă operaţiunile din Italia, estimate la peste 2 miliarde de euro

Grupul E.ON, cel mai mare furnizor de energie din Germania, vrea să vândă operaţiunile pe care le deţine în Italia, estimate de surse din industrie la peste 2 miliarde de euro, potrivit cotidianului Handelsblatt, citat de AFP.

28 noi, 2013 | Mediafax

Planul se află încă în fază iniţială, însă grupul a luat deja decizia de a vinde, au declarat surse apropiate situaţiei pentru cotidianul german de afaceri.

Un purtător de cuvânt al E.ON a refuzat să confirme informaţia, dar a declarat că grupul "îşi analizează constant opţiunile strategice pentru portofoliul de operaţiuni, care include şi Italia".

Surse din sectorul energiei estimează că E.ON ar putea obţine peste 2 miliarde de euro din vânzarea diviziei din Italia.

E.ON deţine în România operaţiuni de distribuţie şi furnizare de energie electrică şi gaze naturale către aproximativ 3 milioane de clienţi, în 20 de judeţe din Transilvania şi Moldova.

Profitul grupului german a scăzut de la 2,71 miliarde de euro în primele nouă luni ale anului trecut la 2,61 miliarde de euro în aceeaşi perioadă din 2013. Vânzările au înregistrat un declin de 5% în acest interval, la 89,34 miliarde de euro.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO