Grupul italian Illycaffe are un program pe cinci ani de expansiune în SUA

Producătorul italian de cafea premium Illycaffe ar putea să îşi atingă obiectivul de a deschide 200 de cafenele în SUA în decurs de cinci ani, în cadrul unei strategii mai ample destinate extinderii afacerilor din afara Italiei, a declarat luni preşedintele companiei Andrea Illy, transmite Reuters.
Economica.net - mar, 01 oct. 2019, 17:37
Grupul italian Illycaffe are un program pe cinci ani de expansiune în SUA

Însă antreprenorul a subliniat că acest proiect este condiţionat de găsirea unui aliat cu o bună cunoaştere a pieţei americane, o experienţă solidă în sectorul de retail high-end şi fără un angajament anterior pe segmentul de afaceri cu cafea.

Săptămâna trecută, Illycaffe a anunţat că a angajat banca Goldman Sachs pentru a-i găsi un partener în vederea extinderii sale pe o piaţă strategică unde va concura cu giganţi precum Starbucks. În prezent, Illycaffe are 23 de cafenele în America de Nord, parte a unei reţele de aproape 220 de cafenele pe care grupul le are deja în afara Italiei.

„Ţinta noastră este să avem 200 de cafenele cu marca illy în SUA. Cu un partener putem ajunge acolo în maxim cinci ani”, a declarat Andrea Illy, nepotul fondatorului companiei Francesco Illy.

Potrivit lui Andrea Illy, pentru a putea consolida parteneriatul, familia se gândeşte să vândă un pachet minoritar de acţiuni pentru prima dată în istoria de 86 de ani a grupului. „Pentru a ne alinia obiectivele noastre cu cele ale posibilului partener suntem gata să oferim o participaţie minoritară la illycaffe sau, dacă preferă, la subsidiara noastră din SUA” a spus Andrea Illy. Acesta a adăugat că deşi grupul se gândeşte să permită intrarea în acţionariat a unui investitor din afara familiei fondatoare, nu vrea să se alieze cu un competitor direct. „Nu vrem să semnăm un parteneriat cu unul din rivalii noştri din sectorul cafelei”, a spus Illy.

Pentru Illycaffe, piaţa din SUA a fost responsabilă pentru vânzări de aproape 100 milioane euro dintr-un total de 483 milioane euro realizat de grupul italian anul trecut.

Te-ar mai putea interesa și
Transelectrica a inaugurat cea mai complexă linie electrică de înaltă tensiune construită în ultimii 30 de ani: LEA 400 kV Porțile de Fier – (Anina) – Reșița
Transelectrica a inaugurat cea mai complexă linie electrică de înaltă tensiune construită în ultimii 30 de ani: LEA ...
Compania Națională de Transport al Energiei Electrice Transelectrica SA a inaugurat aseară, printr-o ceremonie organizată în Stația Electrică de Transformare Porțile de Fier, Linia Electrică......
Băncile europene vor să fie desemnate de UE drept sector strategic
Băncile europene vor să fie desemnate de UE drept sector strategic
Băncile europene au făcut un apel către Uniunea Europeană pentru a le desemna drept unul din sectoarele de importanţă ...
Carburanții s-au scumpit din nou azi. Cât costă acum benzina și motorina
Carburanții s-au scumpit din nou azi. Cât costă acum benzina și motorina
Petrom, liderul pieței de distribuție a carburanților din România, a majorat azi prețurile benzinei și motorinei vândute ...
Iranul ameninţă să răspundă ”în câteva secunde” Israelului cu ”arme neutilizate până acum”
Iranul ameninţă să răspundă ”în câteva secunde” Israelului cu ”arme neutilizate până acum”
Autorităţile iraniene au avertizat în ultimele ore că vor răspunde "în câteva secunde" cu "arme neutilizate până ...