Grupul Miniclip a preluat pachetul majoritar de acțiuni al companiei românești de jocuri Green Horse Games

Miniclip, lider global în industria de jocuri mobile, a anunțat marți prin intermediul unui comunicat că a devenit acționar majoritar la compania Green Horse Games.
Economica.net - mar, 23 feb. 2021, 14:25
Grupul Miniclip a preluat pachetul majoritar de acțiuni al companiei românești de jocuri Green Horse Games

Studioul de jocuri Green Horse Games a fost fondat în anul 2013 de către George Lemnaru și a devenit cunoscut datorită dezvoltării titlului de succes Football Rivals. Această tranzacție oferă companiei Miniclip oportunitatea de a intra în industria de gaming din România și este o dovadă suplimentară implicării continue a acesteia în domeniul aplicațiilor Sports Games.

“Green Horse Games are misiunea, declarată de mult timp, de a dezvolta jocuri bazate pe comunitate care ajung să conecteze oameni din întreaga lume. Ne bucurăm să avem Miniclip ca investitor strategic, este o perioadă extraordinară atât pentru noi, cât și pentru industria de gaming din România, aflată în continuă dezvoltare. Noi, ca echipă, suntem foarte încântați să avem ocazia de a lucra îndeaproape cu colegii noștri de la Miniclip, pentru a crea împreună jocuri excepționale”, a declarat George Lemnaru, CEO al Green Horse Games.

„Profit de această ocazie pentru a mulțumi investitorilor și susținătorilor noștri care se retrag acum din companie, odată cu această tranzacție. Au avut un rol esențial în succesul nostru de până acum și, fără ei, nu am fi putut ajunge în acest punct”, a completat Lemnaru.

“Suntem încântați să avem oportunitatea de a lucra alături de George, cu Alexandru Stroe, cofondator, și cu minunata echipă Green Horse Games.”, a spus Jurgen Post, CEO al Miniclip.

“Le-am admirat munca de departe, de mult timp, și suntem foarte încântați de oportunitățile pe care le oferă acest nou parteneriat”, a mai spus Jurgen Post.

Despre Miniclip

Miniclip este unul dintre liderii globali în jocurile digitale care are misiunea de a dezlănțui jucătorul din fiecare persoană. Compania dezvoltă, publică și distribuie jocuri extrem de atrăgătoare către un public format din peste 200 de milioane de utilizatori activi, în fiecare lună, pe platformele mobile, sociale și online.

Fondată în 2001, grupul a crescut puternic la nivel mondial, având, în prezent, o audiență uriașă în peste 195 de țări. Miniclip a dezvoltat un portofoliu de peste 60 de jocuri mobile, o distribuție extinsă la nivel mondial și o marcă recunoscută la nivel internațional. Până în prezent, titlurile Miniclip precum 8 Ball Pool, Golf Battle, Football Strike și Agar.io au avut peste 2 miliarde de descărcări.

În aprilie 2020, Miniclip avea peste 50 de milioane de jucători activi zilnic, la nivel global, în misiunea sa de a “dezlănțui jucătorul din fiecare”. În februarie 2015, Miniclip a primit o investiție majoritară din partea Tencent, una dintre cele mai mari companii de tehnologie din lume și cel mai mare publisher de jocuri la nivel global. Acest nou capitol din istoria sa întărește poziția companiei, odată cu recunoașterea de către Tencent a realizărilor sale de până atunci și viitorul potențial al companiei.

În ultimii doi ani, ca parte a planurilor sale ambițioase de creștere, Miniclip a cooptat mai multe echipe din industrie. Playsport (binecunoscută pentru Motorsport Manager), Yakuto (creatorii Darts of Fury), Masomo (cunoscuți pentru Head Ball 2), Ilyon (designerii jocului Bubble Shooter), Eight Pixels Square (Sniper Strike) și, mai recent, Gamebasics (creatorii OSM Online Soccer Manager), s-au alăturat grupului Miniclip.

Despre Green Horse Games

 

Green Horse Games este un talentat studio de gaming din București care oferă încă din 2013 experiențe deosebite în domeniul jocurilor mobile ce ajung să conecteze oameni din întreaga lume. Ambiția lor este de a crea lumi sociale și gamificate pentru fanii sportului, folosindu-se de atracția globală pe care sportul în sine o exercită asupra multora dintre noi, pentru a crea momente captivante și a lega prietenii între jucători.

Te-ar mai putea interesa și
Uniunea Europeană a blocat exportul a 250.000 de doze de vaccin anti-COVID-19 AstraZeneca din Italia spre Australia
Uniunea Europeană a blocat exportul a 250.000 de doze de vaccin anti-COVID-19 AstraZeneca din Italia spre Australia
Uniunea Europeană s-a folosit pentru prima dată de interdicţia de export de vaccinuri împotriva COVID-19 pentru a opri transferul din Italia spre Australia a 250.000 de doze de ser de la...
Aproape un miliard de tone de alimente au fost risipite în 2019 – Raport ONU
Aproape un miliard de tone de alimente au fost risipite în 2019 – Raport ONU
O cantitate estimată la 931 milioane de tone de alimente sau 17% din totalul alimentelor puse la dispoziţia consumatorilor ...
Bucureştenii se implică în digitalizarea Capitalei
Bucureştenii se implică în digitalizarea Capitalei
Un număr din ce în ce mai mare de bucureșteni folosesc AmParcat, cea mai rapidă, civilizată și ușoară metodă ...
Ministerul Finanțelor a împrumutat 461,2 milioane de lei de la băncile comerciale
Ministerul Finanțelor a împrumutat 461,2 milioane de lei de la băncile comerciale
Ministerul Finanţelor (MF) a împrumutat, joi, 461,2 milioane de lei de la bănci, printr-o emisiune de obligaţiuni de ...