Grupul MOL ţinteşte un profit operaţional în creştere cu aproximativ 10%, în intervalul 2019 – 2021

Grupul MOL îşi actualizează ţinta pentru profitul operaţional (EBIDTA) cu aproximativ 10%, la o valoare anuală de 2,2 - 2,4 miliarde de dolari, în perioada 2019 - 2021, a anunţat compania, la evenimentul Investor Day, organizat la Londra.
Economica.net - joi, 08 nov. 2018, 13:34
Grupul MOL ţinteşte un profit operaţional în creştere cu aproximativ 10%, în intervalul 2019 - 2021

Potrivit unui comunicat al companiei, transmis joi AGERPRES, pe segmentul Upstream, prin ţinta orientativă pentru producţie, grupul petrolier îşi propune să adauge rezerve noi de 350 de milioane de barili echivalent petrol până în anul 2023.

De asemenea, segmentul Consumer Services este prognozat să genereze un rezultat EBITDA de peste 500 de milioane de dolari, în 2023, prin acoperirea cererii regionale de carburant tradiţional şi alternativ, creşterea contribuţiei pe segmentul bunurilor de consum, precum şi extinderea serviciilor de mobilitate.

MOL şi-a majorat, totodată, ţinta orientativă a rezultatului operaţional CCS EBITDA pentru 2019 – 2021, cu aproximativ 10%, la 2,2 – 2,4 miliarde de dolari, pe baza unui profil de producţie actualizat la mijlocul perioadei pe segmentul Upstream şi a unei contribuţii solide a segmentului Consumer Services. În acelaşi timp, MOL îşi va dubla numărul staţiilor cu Fresh Corner, care va ajunge la 1.250, până în 2021, iar parcul de automobile din cadrul MOL Limo va fi extins la 600 de maşini în Budapesta, complet electrice, programul urmând să implementat şi în alte 2 – 3 oraşe.

„În perspectivă, în perioada 2022 – 2023, MOL estimează o nouă creştere a rezultatului anual EBITDA la 2,4 – 2,6 miliarde dolari, în momentul în care contribuţia proiectelor strategice de pe segmentul Downstream, inclusiv cea a investiţiei în polioli, va fi deja vizibilă. Segmentul Upstream şi-a majorat ţinta orientativă a producţiei la mijlocul perioadei. Acum preconizează că actualul portofoliu va putea produce 100 – 110.000 barili echivalent petrol pe zi chiar până în 2023. Această valoare este determinată de programul de dezvoltare a zăcământului Shaikan din regiunea Kurdistan a Irakului şi de producţia extinsă din Marea Britanie, precum şi de programele de optimizare din Ungaria şi Pakistan. MOL îşi propune să adauge rezerve noi de 350 de milioane de barili echivalent petrol până în 2023”, se arată în comunicatul citat.

În plus, compania notează că segmentul Downstream va continua să-şi crească eficienţa până în anul 2023, în timp ce prima rundă de proiecte strategice şi transformaţionale va avea deja o contribuţie evidentă la rezultate până în 2022 – 2023.

„MOL vede un potenţial de creştere considerabil şi în valorificarea tuturor avantajelor oferite de reglementarea Organizaţiei Maritime Internaţionale (OMI) privind combustibilii marini. Deoarece schimbarea specificaţiilor la carburanţi va interzice combustibilii marini cu conţinut ridicat de sulf începând cu ianuarie 2020, se pot extinde marjele la rafinăriile Dunărea şi Bratislava, care nu au producţie de combustibili marini”, precizează compania.

Grupul MOL, companie internaţională integrată şi independentă, cu sediul central în Budapesta (Ungaria), are operaţiuni în peste 30 de ţări, 26.000 de angajaţi în întreaga lume şi peste 100 de ani de experienţă în industrie. În domeniul explorării şi producţiei de hidrocarburi, experienţa Grupului sprijină operaţiunile de producţie în opt ţări şi activităţile de explorare în 13 ţări.

Grupul controlează patru rafinării şi două unităţi petrochimice la nivelul managementului integrat al lanţului de aprovizionare, în Ungaria, Slovacia şi Croaţia. Compania are, de asemenea, o reţea de aproximativ 2.000 de benzinării în Europa Centrală şi de Sud-Est, în nouă ţări, din care 218 în România.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Vaccinare la Wizz Air: Peste 90% dintre membrii echipajului de bord sunt acum vaccinați
Vaccinare la Wizz Air: Peste 90% dintre membrii echipajului de bord sunt acum vaccinați
Wizz Air a anunțat că peste 90% dintre membrii echipajului de bord sunt acum vaccinați și că termenul de 1 decembrie, ...
Creşterea colectării TVA, optiunea viabilă pentru majorarea veniturilor la buget – Deloitte
Creşterea colectării TVA, optiunea viabilă pentru majorarea veniturilor la buget – Deloitte
Restabilirea echilibrului bugetar prin reducerea deficitului la un nivel sustenabil trebuie să preocupe factorii de decizie ...
PPF Real Estate a investit circa un milion de euro în reamenajarea parterului clădirii de birouri Metropolis Center din București
PPF Real Estate a investit circa un milion de euro în reamenajarea parterului clădirii de birouri Metropolis Center din ...
Dezvoltatorul PPF Real Estate, care deține în România două clădiri de birouri - – Crystal Tower și Metropolis Center, ...