Grupul olandez Heineken încasează de la subsidiara din România dividende de aproape 42 milioane euro

Grupul olandez Heineken, al treilea mare producător de bere la nivel mondial, va încasa de la subsidiara din România dividende în sumă brută de 180,27 milioane de lei (41,7 milioane de euro) pentru exerciţiul financiar 2012.
Economica.net - joi, 30 mai 2013, 16:41
Grupul olandez Heineken încasează de la subsidiara din România dividende de aproape 42 milioane euro

Suma va fi achitată în termen de şase luni de la data hotărârii acţionarilor Heineken România, 25 aprilie.

„Se aprobă acordarea unui dividend în sumă brută de 1,48995 lei/acţiune aferent exerciţiului financiar pentru anul 2012, conform propunerii Consiliul de Administraţie al societăţii, în urma calcului profitului net al societăţii. Distribuirea acestor dividende urmează să se facă de către societate în termen de maximum şase luni de la data adoptării prtezentei hotărâri (25 aprilie – n.r.)”, se arată într-un document al Heineken România.

Heineken România are un capital social de 302,48 milioane de lei, împărţit în 120.994.146 de titluri cu o valoare nominală de 2,5 lei/acţiune.

Acţionarii Heineken România sunt Brau Union AG (Austria) – 96,79% şi o persoană fizică – 3,21%, conform datelor Registrului Comerţului.

Heineken România a încheiat anul 2012 cu o cifră de afaceri de 1,18 miliarde de lei (266 milioane euro), în creştere cu 13,2% faţă de 2011, iar volumul vânzărilor a urcat cu 5%, potrivit datelor anunţate într-o conferinţă de şeful companie, Onno Rombouts, la începutul lunii martie.

Compania anticipează şi pentru acest an o creştere a cifrei de afaceri, bazată pe vremea bună din timpul verii.

Heineken are patru fabrici în România, la Miercurea Ciuc, Constanţa, Craiova şi Mureş, şi 1.100 de angajaţi.

Compania concurează pe piaţa românească a berii cu Ursus Breweries, Bergenbier şi URBB (United Romanian Breweries Bereprod).

La nivelul pieţei din România, vânzările de bere au crescut anul trecut cu 7%, la 18,2 milioane hectolitri, consumul pe cap de locuitor ajungând la 90 de litri, a anunţat, în luna aprilie, Asociaţia Berarii României. Creşterea s-a datorat verii lungi, cu temperaturi ridicate, şi evenimentelor sportive importante, precum Euro 2012 şi Jocurile Olimpice.

Te-ar mai putea interesa și
BSDA-22 la Romaero: Tehnică militară de ultimă oră în România
BSDA-22 la Romaero: Tehnică militară de ultimă oră în România
În perioada 18-20 mai 2022 are loc la Romaero cea de-a opta ediție a Black Sea Defense & Aerospace – BSDA 2022....
China va rămâne „deschisă lumii”, promite preşedintele Xi Jinping
China va rămâne „deschisă lumii”, promite preşedintele Xi Jinping
China va rămâne "deschisă lumii" a asigurat miercuri preşedintele Xi Jinping, în timp ce restricţiile sanitare şi, ...
SUA: E posibil ca Phenianul să realizeze un test nuclear în timpul turneului preşedintelui Biden în Asia
SUA: E posibil ca Phenianul să realizeze un test nuclear în timpul turneului preşedintelui Biden în Asia
Statele Unite consideră că există o "posibilitate reală" ca regimul nord-coreean să efectueze "o altă lansare de rachetă" ...
Chestionarul de recensământ, la care populaţiei i se cere să răspundă complet şi exact, este făcut pentru statisticieni. Întrebările care vă pot pune în dificultate şi variantele de răspuns, explicate de INS
Chestionarul de recensământ, la care populaţiei i se cere să răspundă complet şi exact, este făcut pentru statisticieni. ...
Economica.net vă explică, într-o serie de materiale dedicate, la ce se referă întrebările din chestionarul de recensământ ...