1EUR = 4.8026 RON | Bucureşti 12 º

Companii

Grupul Rompetrol vrea să facă economii de 130 milioane dolari până în 2018

Compania KMG International, fosta Rompetrol Grup, vizează până în 2018 eficientizarea operațiunilor și reducerea cheltuielilor operaționale cu aproximativ 130 milioane de dolari, impactul estimat pentru anul în curs fiind de 30 milioane de dolari, potrivit unui comunicat al companiei.

05 feb, 2015 | ECONOMICA.net

Obiectivele sunt incluse într-un program denumit "Change For Good" realizat în acord cu strategia companiei de stat KazMunayGas, proprietarul KMG International, și a fondului național suveran al statului Kazakhstan, Samruk-Kazyna.

"Programul va urmări și o reducere a cheltuielilor operaționale și o creștere a profitabilității, efectul economic vizat fiind de aproximativ 130 milioane dolari până în 2018 (30 milioane dolari în 2015)", se arată într-un comunicat al KMG International.

Fondul Samruk-Kazyna a lansat în luna septembrie a anului 2014 un program de transformare a activităților și operațiunilor desfășurate de 300 de companii, inclusiv KazMunayGas, acesta vizând trei obiective majore, respectiv creșterea valorii activelor existente, optimizarea portofoliului și perfecţionarea managementului corporativ.

Recent, o delegație a companiei naționale de petrol și gaze din Kazkhstan – KazMunayGas și a fondului național suveran Samruk-Kazyna a vizitat principalele active de producție ale KMG International din România, iar cu această ocazie au analizat și experiența acumulată de companie în dezvoltarea și implementarea programului "Change for good".

"Rompetrol are o poveste de spus, iar rezultatele de până acum a acestui program ne inspiră și ne determină să analizăm și să folosim această experiență, eventual într-un cadru mai larg de aplicare - nu numai în compania in sine, ci la un nivel de grup", a declarat în comunicat Adamas Ilkevicius, Chief Transformation Officer în cadrul Samruk-Kazyna.

"Realizarea programului «Change for good» va permite atingerea unui nou nivel de dezvoltare a KMG International și o consolidare a poziției deținute de compania natională KazMunayGas pe plan internațional", a declarat în comunicat declară Zhanat Tussupbekov, directorul general al KMG International.

KMG International este prima subsidiară a KazMunayGas care a început în 2014 programul de transformare a business-ului, se precizează în comunicat.

KMG International deține în România rafinăriile Petromidia și Vega și operează 746 puncte de comercializare a carburanților. Compania are activități și în state precum Franța, Spania, Republica Moldova, Georgia și Bulgaria.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Instanţa supremă

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO