Grupul Tei, fondat de Roxana Maftei, a vândut un pachet minoritar de părţi sociale fraţilor Pavăl, fondatorii grupului Dedeman

Grupul Tei, fondat de Roxana Maftei, a vândut 30% din capitalul social al societăţii Farmacia Tei și 30,01% din capitalul social al Bebetei Investments Group SRL către Pavăl Holding.
Cristina Şomănescu - mar, 12 apr. 2022, 13:59
Grupul Tei, fondat de Roxana Maftei, a vândut un pachet minoritar de părţi sociale fraţilor Pavăl, fondatorii grupului Dedeman

Clifford Chance Badea, biroul local al firmei globale de avocatură Clifford Chance, a acordat asistență juridică grupului Tei în această tranzacţie.

Avocații Clifford Chance Badea au acordat asistență grupului Tei pe tot parcursul procesului de vânzare, de la structurarea tranzacției, la due diligence, negocierea și redactarea documentației aferente, precum și notificarea tranzacției la Consiliul Concurenței. Echipa de avocați care a lucrat la această tranzacție a fost formată din Nadia Badea, partener și coordonator al practicii de M&A, Radu Costin și Alexandra Voicu, avocați seniori. Procesul de notificare a tranzacției la Consiliul Concurenței e coordonat de Eleonora Udroiu, Of Counsel, și Maria Ciulică, avocat.

Ne bucurăm că am fost implicați în această tranzacție atât de inedită și extrem de interesantă pentru mediul antreprenorial din România, care confirmă potențialul și maturitatea companiilor autohtone. Sperăm că vom vedea tot mai multe astfel de tranzacții, în următorii ani”, spune Nadia Badea, partener și coordonator al practicii de M&A la Clifford Chance Badea.

Compania Pavăl Holding a fost asistată în această tranzacţie de echipa integrată de avocați și consultanți din cadrul KPMG Legal – Toncescu și Asociații, KPMG Advisory și KPMG Tax, condusă de Laura Toncescu, Bogdan Văduva și René Schöb.

Tranzacția este în curs de derulare, după semnare fiind necesară îndeplinirea unor condiții, inclusiv aprobarea Consiliului Concurenței, până la implementarea efectivă a tranzacției, echipele formate din experții KPMG Legal, KPMG Advisory și KPMG Tax acordând asistență juridică, financiară și fiscală atât în cadrul procesului de analiză juridică, financiară și fiscală, cat și consultanță juridică și financiară pe parcursul procesului de redactare, negociere și semnare a documentelor tranzacției și, mai departe, până la implementarea efectivă a tranzacției.

Anterior acestei tranzacţii, Farmacia Tei SRL a fost deţinută integral de Roxana Maftei. Societatea operează farmaciile Tei din Bucureşti şi Constanţa, precum şi farmacia online cu acelaşi nume.

Farmacia Tei, reţeaua formată din numai şase farmacii situate în Bucureşti şi Constanţa, precum şi o farmacie online, toate cu preţuri mici, a terminat anul 2020 cu cele mai mari afaceri nete de la lansarea pe piaţă: peste 755 de milioane de lei, cu aproape 27% mai mari decât în 2019, arată o statistică făcută de Economica.net pe baza bilanţurilor firmei.

Înainte de tranzacţia anunţată marţi, 12 aprilie, Bebetei Investments Group SRL a fost deţinută de asociaţii Roxana Maftei şi de Irina Camelia Ciubotaru.
Bebetei Investments Group operează magazinele Bebe Tei din Bucureşti şi Constanţa, precum şi magazinul online Bebetei.ro.
Oferta magazinelor Bebe Tei cuprinde produse de îngrijire pentru copii şi mame, dermatocosmetice, alimentaţie sănătoasă, puericultură mică şi mare, jucării.

Asociaţii companiei Pavăl Holding sunt fraţii Adrian şi Dragoş Pavăl. Pavăl Holding deţine integral Dedeman SRL şi Dedeman Automobile SRL, conform informaţiilor puse la dispoziţia Economica.net de portalul de specialitate Termene.ro. 

Actualizare iulie 2022

Ca efect al majorării capitalului social al firmei Farmacia Tei SRL şi a tranzacţiei de preluare a unor părţi sociale din firmă de către Paval Holding, asociaţii firmei sunt:

Roxana Maftei care deţine 140 de părţi sociale reprezentând 70% din capitalul social al societății;

Paval Holding care deţine 60 de părți sociale reprezentând 30% din capitalul social al firmei Farmacia Tei, reiese dintr-o hotărâre a firmei din 16 iunie 2022, obţinută de Economica.net.

Similar, în urma majorării capitalului social al Bebetei Investments Group SRL şi a tranzacţiei de preluare a unor părţi sociale din firmă de către Paval Holding, asociaţii Bebetei Investments Group sunt:

Roxana Maftei care deţine 4.280 de părți sociale reprezentând 49,03% din capitalul social al societății,

Irina Ciubotaru care deţine 1.830 de părţi sociale reprezentând 20,96% din capitalul social al societății,

Paval Holding care deține 2.620 de părți sociale reprezentând 30,01% din capitalul social al Bebetei Investments Group, se arată într-o decizie a firmei din 16 iunie 2022, obţinută de Economica.net.

Citeşte şi:

 

Fraţii Pavăl îşi transferă afacerile din imobiliare, auto, agricultură şi construcţii sub umbrela unui holding

Te-ar mai putea interesa și
Au început alegerile pentru viitorul C.A. al BNR. Noua conducere va fi numită până cel târziu 1 iulie. Isărescu mai primește un mandat, Leonardo Badea va lua supravegherea bancară-SURSE
Au început alegerile pentru viitorul C.A. al BNR. Noua conducere va fi numită până cel târziu 1 iulie. Isărescu mai ...
A început bătălia pentru posturile din Consiliul de Administrație al BNR. Numirea și validarea noului Consiliu trebuie să aibă loc până la începutul vacanței parlamentare, la data de 1......
Banca Transilvania raportează pentru primele trei luni din an un profit net consolidat de peste 1,1 miliarde de lei, în creștere cu 35%
Banca Transilvania raportează pentru primele trei luni din an un profit net consolidat de peste 1,1 miliarde de lei, în ...
Guprul Banca Transilvania a anunțat astăzi că a obținut un profit net consolidat de 1,1324 de miliarde de lei (+35% față ...
Ploile abundente din Africa de Vest au dus cotațiile la cacao în jos, tendință care ar putea continua
Ploile abundente din Africa de Vest au dus cotațiile la cacao în jos, tendință care ar putea continua
Cotaţiile futures la cacao sunt în scădere, în urma ploilor favorabile pentru recoltele din Vestul Africii şi a analizei ...
Bittnet raportează o pierdere netă de 9,7 milioane de lei pentru primele trei luni ale anului
Bittnet raportează o pierdere netă de 9,7 milioane de lei pentru primele trei luni ale anului
Bittnet Group a încheiat primul trimestru al acestui an cu o pierdere netă de 9,7 milioane de lei, comparativ cu o pierdere ...