Grupul UTI, controlat de Tiberiu Urdăreanu, a vândut Netcity către Direct One

Firma Netcity Telecom a fost constituită în urma unui contract pe 49 de ani, semnat în 2008 între grupul UTI, controlat de Urdăreanu, şi Primăria Capitalei şi gestionează reţeaua de fibră optică subterană din Capitală, proiect aflat în mare întârziere, scrie adevarulfinanciar.ro.
Economica.net - joi, 01 sept. 2016, 18:15
Grupul UTI, controlat de Tiberiu Urdăreanu, a vândut Netcity către Direct One

Situaţia companiei s-a complicat în octombrie 2015, când Tiberiu Urdăreanu a fost arestat într-un dosar de corupţie. Potrivit informaţiilor din piaţă, Netcity Telecom a fost scoasă la vânzare la finalul anului trecut de către grupul UTI.

„Direct One va prelua controlul asupra Netcity Telecom, operatorul reţelei subterane pentru fibră optică a Municipiului Bucureşti, în urma acordului semnat cu UTI Netcity Investment BV şi UTI Grup SA, companiile care deţin 100% din acţiunile operatorului”, se arată în comunicat.

Tranzacţia presupune achiziţia pachetului integral de acţiuni de către Direct One, furnizor de infrastructură de fibră optică pentru telecomunicaţii controlat de antreprenorii români Teofil Mureşan si Simion Mureşan, care au o avere estimată la 100 milioane euro.

Pentru a fi finalizată, tranzacţia va trebui aprobată de Consiliul Concurenţei, care a anunţat, în luna mai, că a declanşat o investigaţie la firma NetCity Telecom pentru un posibil abuz de poziţie dominantă prin aplicarea unor tratamente discriminatorii faţă de companiile care folosesc serviciile societăţii.

Într-un raport publicat în 2015, Consiliul Concurenţei a concluzionat că în Bucureşti nu există nicio alternativă reală la reţeaua Netcity, astfel că „Netcity deţine poziţie de monopol în ariile sale de prezenţă din Bucureşti şi trebuie să se abţină de la practici abuzive”.

Deşi este un monopol, Netcity a anunţat vara trecută că opreşte extinderea reţelei subterane, suţinând că schimbarea reglementărilor i-ar fi micşorat veniturile. Înţelegerea iniţială prevedea ca Netcity să plătească o redevenţă de 12% din venituri către bugetul Capitalei.

Situaţia companiei s-a complicat în octombrie 2015, când omul de afaceri Tiberiu Urdăreanu, patronul UTI şi care controlează indirect Netcity, a fost arestat într-un dosar de corupţie.

Te-ar mai putea interesa și
Cargus își completează echipa de conducere, cu obiectivul de a consolida compania în următorii ani
Cargus își completează echipa de conducere, cu obiectivul de a consolida compania în următorii ani
Cargus, unul dintre cei mai mari jucători din industria de curierat din România, își consolidează echipa prin recrutarea unor profesioniști cheie, care vor contribui la dezvoltarea afacerii,......
INS: Valoarea activelor fondurilor de pensii era de aproape 95 de miliarde de lei la sfârșitul lui 2021
INS: Valoarea activelor fondurilor de pensii era de aproape 95 de miliarde de lei la sfârșitul lui 2021
Valoarea totală a activelor fondurilor celor doi piloni de pensii era de 92,478 de miliarde de lei, la sfârşitul anului ...
Pavăl Holding își extinde business-ul cu blocuri ceramice. Cumpără un producător din Bihor de la un grup de investitori italieni
Pavăl Holding își extinde business-ul cu blocuri ceramice. Cumpără un producător din Bihor de la un grup de investitori ...
Producătorul de blocuri ceramice Cemacon SA, parte a grupului Pavăl Holding, intenționează să preia Euro Cărămida ...
Salariile angajaților din Primăria Capitalei și din instituțiile subordonate cresc cu 10%
Salariile angajaților din Primăria Capitalei și din instituțiile subordonate cresc cu 10%
Salariile de bază aferente funcţiilor din cadrul familiei ocupaţionale "Administraţie" utilizate în Primăria Capitalei, ...