1EUR = 4.7667 RON | Bucureşti 18 º

Finanţe şi bănci

Grupul Vardinogiannis majorează capitalul social al Marfin Bank cu 30 de milioane de euro

Grupul Vardinogiannis a finalizat procesul de majorare a capitalului social al Marfin Bank cu suma de 30 milioane de euro, injecţia de capital având drept scop sprijinirea şi finanţarea creşterii băncii pe piaţa locală, se arată într-un comunicat remis miercuri AGERPRES.

03 oct, 2018 | Agerpres

Totodată, banca a finalizat restituirea în totalitate a împrumutului subordonat către Bank of Cyprus, în urma primirii avizului favorabil din partea Băncii Naţionale a României. Astfel, Marfin Bank devine una dintre cele mai bine capitalizate bănci de pe piaţa locală, cu lichiditate şi solvabilitate puternice.

"Credem în potenţialul pieţei locale şi suntem determinaţi să ne consolidăm prezenţa în România în mod sustenabil, pentru a putea deservi cât mai bine interesele clienţilor noştri existenţi şi potenţiali, dar şi pentru a contribui la dezvoltarea economiei locale. Majorarea capitalului social al Marfin Bank este o dovadă a strategiei de investiţii pe termen lung în România a Grupului Vardinogiannis", a spus Georgios Taniskidis, reprezentantul Grupului Vardinogiannis în România.

Marfin Bank are 30 de sucursale şi un volum al activelor de aproximativ 2 miliarde lei. În 2017, banca a înregistrat un profit net de 5,7 milioane lei.

Grupul Vardinogiannis este acţionarul majoritar al Motor Oil Hellas Corinth Refineries, companie listată la Bursa din Atena, cu o capitalizare de piaţă de 2,1 miliarde euro.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO