1EUR = 4.8418 RON | Bucureşti 33 º

News

Gunther Oettinger: România are un potenţial foarte mare în domeniul digital

România are un potenţial foarte mare în domeniul digital, pe care îl poate exploata împreună cu celelalte ţări membre ale Uniunii Europene, pentru a crea valoare adăugată, a declarat vineri comisarul european pentru economia şi societatea digitală, Gunther Oettinger, în cadrul unei conferinţe de specialitate.

26 aug, 2016 | Agerpres

'România are, în domeniul digital, un potenţial foarte mare pe care îl poate exploata împreună cu celelalte ţări membre pentru ca în final să se creeze valoare adăugată', a explicat comisarul european.

Totodată, el a vorbit despre necesitatea creării, împreună cu guvernele statelor membre şi cu reprezentanţii industriei, a unei pieţe unice în domeniu, în condiţiile în care digitalizarea a pătruns în toate domeniile societăţilor europene.

'Trăim într-o revoluţie digitală, a tehnologiei şi a serviciilor bazată pe calităţi materiale. În ultimii ani, evoluţia a fost marcată de schimbări profunde sectoriale, la nivel de hardware, software, ale telecomunicaţiilor, dar azi tehnologiile digitale trec prin toate sectoarele economice şi sociale. Industria cinematografică a fost digitalizată, domeniul mass-media este în proces de digitalizare, sectorul bancar şi de asigurări sunt digitalizate, producţia industrială, serviciile de mobilitate sunt din ce în ce mai digitalizate. 90% din produse şi servicii sunt supuse unui proces de transformare', a mai spus comisarul Oettinger.

Însă, în acest sens, oficialul european susţine că este absolut necesară uniformizarea legislaţiei la nivel european.

El a dat exemplul pirateriei, care nu poate fi combătută eficient cu 28 de legislaţii diferite la nivel naţional. 'În ziua de astăzi, muzica, operele compozitorilor, ale scriitorilor pot fi accesate şi furate de pe internet fără niciun fel de restricţie, fără niciun fel de răspundere. Răspunderea trebuie să joace un rol important', a subliniat Oettinger.

Potrivit sursei citate, drepturile de autor trebuie să beneficieze de o legislaţie nouă şi, în prezent, la nivel european, se lucrează la un pachet legislativ în acest domeniu.

Totodată, Gunther Oettinger a dat ca exemplu telefonia mobilă, care creează probleme consumatorilor mai ales în zonele de graniţă, pentru că funcţionează în fiecare ţară după reglementări specifice.

În plus, comisarul european a evidenţiat şi necesitatea securităţii cibernetice, având în vedere că datele conţinute în actualele structuri de comunicaţii sunt expuse riscului de a fi furate. 'Războaiele viitorului se vor purta prin reţele, de aceea necesitatea siguranţei cibernetice este foarte mare', a subliniat Oettinger.

Comisarul european pentru economia şi societatea digitală, Gunther H. Oettinger, care efectuează o vizită în România, în perioada 25 - 26 august, a susţinut un discurs la conferinţa la nivel înalt 'Digitalizarea - Viitorul Europei', organizată de Ministerul Comunicaţiilor şi pentru Societatea Informaţională.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO