1EUR = 4.8747 RON | Bucureşti 14 º

News

Sevil Shhaideh este propunerea pentru funcţia de premier, din partea PSD

PSD şi ALDE au anunţat numele premierului propus. Acesta este Sevil Shhaideh, fost ministru al Dezvoltării în cabinetul Ponta, şi o persoană apropitată a şefului PSD, Liviu Dragnea.

21 dec, 2016 | ECONOMICA.net
(update 21 dec, 2016 14:46) Dragnea: Am în rucsac bastonul de premier. Încă nu-i dau foc
Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a precizat, miercuri, că "probabil" va prelua şefia Camerei Deputaţilor, la propunerea "insistentă" a colegilor săi din PSD, el arătând că această poziţie i-ar permite să se asigure că Guvernul şi Parlamentul respectă programul de guvernare votat la alegeri.Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a fost întrebat miercuri de ce a afirmat că nu este premier "deocamdată" şi dacă plănuişte, pe viitor, să devină premier, el arătând că votul din 11 decembrie şi susţinerea PSD i-au pus în rucsac bastonul de şef al Executivului căruia nu-i dă foc "încă"."Votul cetăţenilor şi susţinerea partidului mi-au pus un baston de premier în rucsac şi îl ţin acolo. De aia am spus "deocamdată". Încă nu-i dau foc. Nu se ştie niciodată", a răspuns Dragnea.


(update 21 dec, 2016 13:02) Băsescu despre Sevil Shhaideh: Rămânem în opoziţie. Nu o cunosc pe doamnă prea bine
Preşedintele Partidului Mişcarea Populară, senatorul Traian Băsescu, nu a dorit să comenteze punctual propunerea lui Liviu Dragnea pentru funcţia de prim-ministru, Sevil Shhaideh, precizând că PMP este şi rămâne în opoziţie."Nu am (o primă reacţie - n.r.). Noi suntem în opoziţie, noi rămânem în opoziţie. La noi nu are importanţă cine ar fi fost desemnat, suntem în opoziţie, deci oricum nu votăm instalarea Guvernului", a declarat Traian Băsescu, miercuri, la Parlament, întrebat ce părere are despre propunere şi dacă PMP o va susţine în Parlament.Despre faptul că funcţia de premier este una importantă şi priveşte pe toată lumea, el a spus: "Da, priveşte pe toţi". Preşedintele PMP a mai spus că nu o cunoaşte pe Sevil Shhaideh. "Nu o cunosc pe doamna prea bine, doar am auzit câte ceva, deci nu vă pot spune mare lucru", a afirmat Băsescu. El a precizat că a auzit despre Sevil Shhaideh că a fost ministru la Dezvoltare Regională după Liviu Dragnea. "Atât ştiu despre dânsa. Deci, concluzia mea: nu o cunosc pe doamna, dacă o întâlnesc nu ştiu cine e", a completat Băsescu. Potrivit acestuia, la nivelul conducerii PMP se va analiza dacă la consultările de joi cu şeful statului formaţiunea politică va merge cu o propunere de premier. "Analizăm în seara asta", a precizat Traian Băsescu.


(update 21 dec, 2016 12:43) Cine este Sevil Shhaideh, propunerea PSD pentru funcţia premier
Propunerea social-democraţilor pentru funcţia de prim-ministru este Sevil Shhaideh, a anunţat, la 21 decembrie, preşedintele PSD, Liviu Dragnea, după ce a ieşit de la consultările cu preşedintele Klaus Iohannis. La 21 decembrie au avut loc consultări între preşedintele României şi delegaţia PSD-ALDE, formată din preşedintele PSD Liviu Dragnea şi co-preşedinţii ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu şi Daniel Constantin. Citește mai mult aici
(update 21 dec, 2016 12:34) Ce avere are Sevil Shhaideh, propunerea PSD-ALDE pentru funcţia de premier
Sevil Shhaideh, actualmente secretar de stat la Ministerul Dezvoltării şi fost ministru în Guvernul Ponta, deţine patru apartamente în România şi Siria şi a câştigat anul trecut aproximativ 41.200 de euro din activitatea de secretar de stat, ministru şi membru CIFGA la Eximbank. Citește mai mult aici
(update 21 dec, 2016 11:43) Dragnea: Eu nu voi mai veni cu o altă propunere de premier. Dacă va fi refuzată, ne vedem în altă parte
Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, miercuri, că nu va face o altă propunere de premier în cazul în care preşedintele Klaus Iohannis va refuza nominalizarea lui Sevil Shhaideh.

"Eu nu voi mai veni cu o altă propunere. Dacă va fi refuzată, ne vedem în altă parte", a spus Dragnea, după consultările de la Palatul Cotroceni.

PSD şi ALDE au mers astăzi la Cotroceni pentru a-i prezenta preşedintelui Iohannis propunerea pentru funcţia de premier. Viitorul premier al României este Sevil Shhaideh, dacă preşedintele Iohannis va accepta propunerea PSD-ALDE.

Din partea PSD au participat preşedintele Liviu Dragnea, iar din partea ALDE - copreşedinţii Călin Popescu-Tăriceanu şi Daniel Constantin.

Sevil Shhaideh este fost ministru al Dezvoltării Regionale, şi a fost timp de aproape 20 de ani director de servicii în Consiliul Judeţean Constanţa, iar din 2012, după numirea lui Liviu Dragnea la conducerea MDRAP, este secretar de stat în acest minister.

Shhaideh a fost ministru al Dezvoltării în perioada mai 2015-noiembrie 2015, în cabinetul PSD condus de Victor Ponta. 

Liviu Dragnea afirma în anul 2015 că Sevil Shhaideh nu îi este fină, deoarece în religia musulmană nu există termenul de naş, şi că la căsătoria acesteia i-a fost "martor", alături de alte persoane. "În religia musulmană nu există termenul de naş. Sunt martori. Atunci când se căsătoresc doi, un bărbat şi o femeie de religie musulmană, sunt unii care participă la acel eveniment şi care sunt martori. Nu există termenul de naş şi fin", a spus Dragnea anul trecut.

El a adăugat că o cunoaşte pe Sevil Shhaideh de 15 ani, iar la căsătoria acesteia a fost martor alături de alte persoane.

Sevil Shhaideh este de religie musulmană, are 51 de ani şi a absolvit în 1987 Academia de Ştiinţe Economice, Facultatea de Planificare Economică şi Cibernetică. În 1995 şi 2001, ea a obţinut specializările: expert în administraţie publică şi manager ONG la organizaţia internaţională USAID din Statele Unite ale Americii, iar în 2003 a primit titlul de auditor în urma unui curs susţinut la TUV Institution, potrivit CV-ului său publicat pe site-ul Ministerului Dezvoltării.

În perioada 1987-1991, ea a fost angajată ca analist programator la Trustul pentru Mecanizarea Agriculturii Constanţa, iar din 1991 şi până în 1993 a fost manager Sisteme Informatice la Direcţia de Muncă şi Protecţie Socială a judeţului Constanţa. Ulterior, din 1993 şi până în 2007, Sevil Shhaideh a fost director Sisteme Informatice în Consiliul Judeţean (CJ) Constanţa, iar între anii 2007 şi 2012 a condus Direcţia Generală de Proiecte din CJ Constanţa, având ca principale atribuţii coordonarea şi managementul proiectelor cu finanţare europeană. Simultan, ea a ocupat postul de coordonator al Uniunii Naţionale a Consiliilor Judeţene din România (UNCJR), în perioada în care Liviu Dragnea era preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman, între principalele activităţi şi responsabilităţi numărându-se elaborare de amendamente legislative cu privire la actele normative care reglementează administraţia publică locală. De asemenea, din anul 2000, ea este preşedinte al Asociaţiei Naţionale a Informaticienilor din Administraţia Publică.

În 2012, imediat după desemnarea lui Liviu Dragnea la conducerea Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, Sevil Shhaideh a fost numită în funcţia de secretar de stat la acelaşi minister. În mai 2015, a devenit ministru.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO