1EUR = 4.8357 RON | Bucureşti 33 º

News

Guvern: Burse de 2.000 de euro pe lună pentru 10 persoane care vor participa la GovITHub

Zece persoane care vor participa la GovITHub în regim full-time, la Bucureşti, începând cu data de 15 septembrie, vor primi burse în valoare de 2.000 de euro pe lună, timp de şase luni, se arată într-un comunicat al Guvernului.

04 aug, 2016 | Agerpres

De asemenea, până la 100 de membri vor participa în GovITHub în regim voluntar - în persoană sau la distanţă -, aceştia fiind selectaţi prin acelaşi proces competitiv.

Competiţia este deschisă începând de joi, pe site-ul oficial al GovITHub, ithub.gov.ro, şi se va închide pe data de 4 septembrie.

Cioloş îi cheamă pe specialiştii din IT să ajute Guvernul în administraţia publică

GovITHub, programul guvernamental dezvoltat împreună cu sectorul privat şi mediul antreprenorial, în scopul creşterii calităţii serviciilor publice cu ajutorul tehnologiei, a fost lansat joi, la Palatul Victoria, în prezenţa premierului Dacian Cioloş.

'Vrem ca platforma GovITHub să reunească oameni care au curajul să facă o pauză în activitatea lor profesională şi să vină să dea o mână de ajutor în administraţie. Împreună ne dorim să găsim soluţii inovatoare pentru creşterea calităţii serviciilor oferite cetăţenilor, pentru mai multă transparenţă în modul de lucru al administraţiei şi, mai ales, pentru a putea continua procesul de simplificare pe care l-am început. Sigur, procesul de simplificare ţine, în parte, şi de legislaţie, dar nu este suficient. Foarte multe lucruri birocratice au apărut în afara legislaţiei şi acum trebuie să le eliminăm', a afirmat premierul Dacian Cioloş.

Şeful Executivului a punctat totodată capacitatea inovativă a sectorului IT în România, arătând că ponderea acestui sector în PIB este comparabilă cu cea a agriculturii.

Membrii GovITHub pot fi atât voluntari, care aleg să îşi dedice o parte din timp pentru dezvoltarea proiectelor circumscrise acestei platforme, cât şi bursieri selectaţi printr-un mecanism transparent, a adăugat secretarul de stat din Cancelaria Prim-ministrului, Radu Puchiu.

Platforma GovITHub va funcţiona în cadrul Guvernului, iar coordonarea va fi asigurată de Cancelaria Prim-ministrului.

'Ne propunem să dezvoltăm câteva proiecte care să ducă la mobilizarea administraţiei şi să aibă un efect direct în relaţia cetăţeanului şi mediului de afaceri cu statul. Scopul imediat al platformei este de a veni cu idei pentru dezvoltarea administraţiei, efectul final să fie o viaţă mai uşoară pentru cetăţeni şi oamenii de afaceri în relaţia cu statul', a subliniat şeful Cancelariei Prim-ministrului, Dragoş Tudorache.

La deschiderea oficială a programului la Palatul Victoria au participat aproximativ 150 de invitaţi: membri ai Guvernului, tineri specialişti în IT, antreprenori, lideri ai principalelor comunităţi de IT şi de antreprenoriat, reprezentanţi ai societăţii civile şi experţi IT din administraţia publică centrală.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO