1EUR = 4.7777 RON | Bucureşti 6 º

News

Guvern: Cuantumul sprijinului pentru sectorul zootehnic, specia bovine, în 2013, 585 de milioane de lei

Guvernul a aprobat miercuri o Hotărâre privind aprobarea cuantumului plății naționale directe complementare în sectorul zootehnic, pentru specia bovine, în anul 2013, valoarea sprijinului fiind de 585 de milioane de lei.

20 noi, 2013 | Agerpres

"Un ultim punct pe care l-aș menționa se referă la Hotărârea de Guvern privind aprobarea cuantumului plății naționale directe complementare în sectorul zootehnic, pentru specia bovine, în anul 2013. S-a aprobat prin această HG valoarea sprijinului la 585 de milioane de lei pe două categorii. În primul rând, 96,199 milioane de lei pentru schema de plată de producție în sectorul lapte și 488,800 milioane de lei pentru schema de plată în sectorul carne", a declarat ministrul Agriculturii.

Daniel Constantin a precizat că Hotărârea de Guvern este coroborată cu un Ordin al Ministrului, OM nr.920/2013, care "înlocuiește schema care se acorda până acum și anume plata direct pe cap de animal cu o schemă mai complexă".

"Prin care introducem, pe lângă schema pe cap de animal, introducem plata pentru laptele livrat la unitățile de procesare sau laptele care este vândut direct către piață. În acest fel, coroborat, de asemenea, cu HG privind ajutorarea asociațiilor cu un ajutor de minimis privind tancurile de răcire cred că rezolvăm acele probleme pe care le avem în sectorul de producere și de comercializare a laptelui ", a mai declarat ministrul Agriculturii.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO