1EUR = 4.8430 RON | Bucureşti 29 º

News

Guvern: Majorări salariale pentru funcţionarii publici cu statut special din sistemul administraţiei penitenciare

Funcţionarii publici cu statut special din sistemul administraţiei penitenciare vor beneficia de majorarea cu 10% a cuantumului brut al salariilor de bază, începând cu 1 octombrie.

31 aug, 2017 | Agerpres

Potrivit unui comunicat al Guvernului transmis joi AGERPRES, această măsură vizează 12.539 de angajaţi din cadrul Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor.

În acest sens, Guvernul a completat, în şedinţa de miercuri, printr-o ordonanţă de urgenţă, articolul II din Legea 152/2017 pentru aprobarea OUG 99/2016 privind unele măsuri pentru salarizarea personalului plătit din fonduri publice.

'Actul normativ urmăreşte eliminarea discrepanţelor în ceea ce priveşte stabilirea salariilor lunare ale funcţionarilor publici cu statut special din sistemul administraţiei penitenciare, care nu au beneficiat de aplicarea majorărilor prevăzute de Legea nr. 152/2017 şi OUG nr. 56/2017', se arată în comunicat.

Potrivit OUG 56/2017 privind completarea Legii 152/2017, adoptată de Executiv în şedinţa din 7 august, s-a acordat o creştere de 10% a cuantumului brut al salariilor de funcţie ale poliţiştilor din Ministerul Afacerilor Interne şi de 15% a cuantumului brut al salariilor de bază ale personalului civil din instituţiile publice de apărare, ordine publică şi securitate naţională.

Guvernul precizează că singura categorie profesională din sistemul de ordine publică şi siguranţă naţională care nu a beneficiat de aplicarea majorărilor salariale a fost reprezentată de funcţionarii publici cu statut special din penitenciare.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO