Guvern: Memorandum pentru înfiinţarea unui comitet pentru soluţionarea disfuncţionalităţilor în Programul de vaccinare

Guvernul va aproba în şedinţa de joi un memorandum privind înfiinţarea unei comitet interministerial de urgenţă pentru soluţionarea disfuncţionalităţilor apărute în Programul naţional de vaccinare, a anunţat premierul Sorin Grindeanu, într-o conferinţă de presă.
Economica.net - joi, 18 mai 2017, 11:46
Guvern: Memorandum pentru înfiinţarea unui comitet pentru soluţionarea disfuncţionalităţilor în Programul de vaccinare

‘Am venit astăzi, înainte de şedinţa de Guvern, la Ministerul Sănătăţii pentru că astăzi vom aproba printr-un memorandum înfiinţarea unei comitet interministerial de urgenţă pentru soluţionarea disfuncţionalităţilor apărute din Programul naţional de vaccinare. Este o chestiune extrem de importantă şi, totodată, tot astăzi se aprobă o nouă organigramă, o nouă funcţionare în Ministerul Sănătăţii care conţine şi un nou modul – o unitate de management a vaccinării. Această unitate va fi responsabilă de tot ceea ce înseamnă procesul de vaccinare, de la achiziţionare până la administrarea vaccinului, incluzând aici – şi chiar ţin să subliniez acest lucru – campania de conştientizare a populaţiei. Este o chestiune extrem de importantă. Din păcate, a trebuit Ministerul Sănătăţii în aceste luni să acţioneze într-o formă aşa de pompier, pompieristic să stingă diverse focuri apărute prin proasta gestiune trecută’, a precizat prim-ministrul.

El a adăugat că este important să fie gestionată bine şi campania de vaccinare antigripală.

‘Cred că este important să gestionăm bine şi campania de vaccinare antigripală, trebuie să se desfăşoare în aceiaşi parametri, astfel încât să asigurăm, pe de o parte, necesarul de vaccinuri, iar pe de altă parte, să facem tot ceea ce ţine de noi în a conştientiza populaţia de necesitatea vaccinării. Pe de altă parte, să se pună la punct tot acest lanţ de la achiziţie până la administrare’, a punctat şeful Executivului.

Ministrul Sănătăţii, Florian Bodog, a spus că unitatea de management privind vaccinările va avea cinci membri şi va fi condusă de directorul INSP, Adriana Pistol.

‘Se formează în interiorul Ministerului Sănătăţii. Va avea cinci membri, va fi coordonată de către doamna Pistol de la INSP şi va avea componentă de achiziţii, componentă de sănătate publică, componentă juridică. Va avea absolut toate componentele’, a menţionat Bodog.

Te-ar mai putea interesa și
Magazinele nu se vor închide în weekend, a anunţat Ciolacu
Magazinele nu se vor închide în weekend, a anunţat Ciolacu
Premierul Marcel Ciolacu a declarat, joi, la începutul ședinței de Guvern, că din semnalele primite din rândul societăţii, rezultă clar că nu este oportun ca magazinele să fie închise în......
Guvernul a adoptat OUG de modificare a legislației plafonării prețurilor la energie și gaze și a eliminat “taxa pe soare”
Guvernul a adoptat OUG de modificare a legislației plafonării prețurilor la energie și gaze și a eliminat “taxa pe ...
Guvernul a adoptat Ordonanța pentru modificarea și completarea OUG 27/2022 prin care elimină taxa pe soare pentru prosumatori ...
Swiss International Air Lines a început operarea zborurilor de la Cluj-Napoca spre Zurich
Swiss International Air Lines a început operarea zborurilor de la Cluj-Napoca spre Zurich
Swiss International Air Lines leagă Clujul de Zurich începând de azi, 28 martie.
Autostrada Craiova-Filiaşi şi drumul expres Filiaşi-Târgu Jiu – Guvernul a aprobat indicatorii pentru cele două proiecte
Autostrada Craiova-Filiaşi şi drumul expres Filiaşi-Târgu Jiu – Guvernul a aprobat indicatorii pentru cele două ...
Guvernul a aprobat joi indicatorii tehnico-economici pentru ruta de mare viteză dintre Craiova şi Târgu Jiu (110,1 km), ...