1EUR = 4.8426 RON | Bucureşti 21 º

News

Guvern: O nouă categorie de beneficiari în cadrul POAD

Guvernul a modificat marţi Programul Operaţional pentru Ajutorarea Persoanelor Defavorizate (POAD) 2014 printr-o hotărâre care extinde numărul beneficiarilor, adăugând o nouă categorie pentru aceste ajutoare - persoanele fără venituri, informează Biroul de presă al Executivului.

28 iul, 2015 | Agerpres

'Astfel, actul normativ va extinde numărul beneficiarilor, întrucât limitele de venituri din pensii şi indemnizaţii de şomaj eligibile pentru primirea ajutoarelor alimentare vor fi modificate de la 400 lei/ lună la 450 lei/ lună. În plus, se adaugă o nouă categorie de beneficiari pentru aceste ajutoare, respectiv persoanele fără venituri. De asemenea, se specifică în clar o serie de categorii de persoane care nu pot primi ajutoare alimentare (persoane care satisfac stagiul militar, execută pedepse privative de libertate etc.)', potrivit sursei citate.

Guvernul precizează că hotărârea stabileşte trecerea la baza de date oferită de autorităţile locale şi renunţarea la distribuţia pe bază de cupoane, precum şi procedurile pentru lichidarea stocurilor de ajutoare alimentare înregistrate la finalizarea distribuţiei pe lista de cupoane şi pe lista suplimentară.

Totodată, actul normativ stabileşte caracteristicile tehnice ale produselor alimentare care fac obiectul ajutoarelor alimentare şi dispune, prin direcţiile judeţene ale ANSVSA, efectuarea unor verificări ale produselor alimentare livrate de furnizori.

'Nu în ultimul rând, actul normativ clarifică o serie de atribuţii ale instituţiilor publice centrale şi locale implicate în aplicarea şi derularea POAD', precizează Guvernul.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO