1EUR = 4.8745 RON | Bucureşti 12 º

Extern

Guvernatorul Băncii Spaniei avertizează că redresarea economiei este încă slabă

Spania ar trebui să evite mulţumirea de sine în privinţa situaţiei economiei, deoarece riscurile rămân şi redresarea este încă slabă, a declarat luni guvernatorul Băncii Centrale a Spaniei, Luis Maria Linde, înaintea unei dezbateri privind bugetul pe 2014, transmite Reuters.
    

25 noi, 2013 | Agerpres

'Ar fi înţelept să se evite orice mulţumirea de sine, deoarece nu au dispărut riscurile şi motoarele unei redresări sustenabile sunt încă foarte slabe', a afirmat guvernatorul Băncii Spaniei, adăugând că Spania este în grafic pentru a-şi îndeplini ţinta de deficit de 6,5% din PIB la sfârşitul acestui an, deşi încă există riscul unei depăşiri.

Economia spaniolă a revenit pe creştere în perioada iulie-septembrie 2013, după nouă trimestre de declin, deşi cererea slabă pe plan intern continuă să afecteze speranţele privind o redresare solidă.

Guvernul de la Madrid, care se luptă cu recesiunea şi cu nivelul record al şomajului, de 27%, a implementat măsuri de reducere a cheltuielilor bugetare pentru a reduce deficitul de la 7% din PIB în 2012, iar randamentele obligaţiunilor guvernamentale spaniole au scăzut.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO