Guvernul a abrogat hotărârea prin care Hotelul Triumf trecea din administrarea RA-APPS în cea a MAE

Guvernul a adoptat o hotărâre pentru abrogarea HG 1.011/2016 prin care Hotelul Triumf din Bucureşti a trecut din administrarea Regiei Autonome 'Administraţia Patrimoniului Protocolului de Stat' (RA-APPS) în cea a Ministerului Afacerilor Externe (MAE).
Economica.net - vin, 01 sept. 2017, 14:05
Guvernul a abrogat hotărârea prin care Hotelul Triumf trecea din administrarea RA-APPS în cea a MAE

Noua hotărâre a fost aprobată miercuri, fiind publicată vineri în Monitorul Oficial.

Conform notei de fundamentare a noii hotărâri, care a fost publicată pe site-ul Secretariatului General al Guvernului (SGG), prin HG 1.011/2016 s-a aprobat transmiterea imobilului ‘Hotel Triumf’ din domeniul public al statului şi din administrarea RA-APPS în administrarea MAE.

În nota de fundamentare se mai spune că RA-APPS a realizat investiţii din fonduri proprii la Hotelul Triumf în valoare de 818.959,44 lei, în perioada în care deţinea dreptul de administrare asupra imobilului.

‘Aceste investiţii au constat în proiectare şi studii de fezabilitate efectuate în perioada 2005 – 2006 în sumă de 716.771,08 lei, modernizarea Hotelului Triumf – proiect înlocuire centrală termică în sumă de 95.888,36 lei efectuat în anul 2009 şi proiect pentru construcţie din PVC-termopan în suma de 6.300 lei efectuat în anul 2010. Investiţiile realizate nu au fost incluse în Hotărârea Guvernului nr. 1.011/2016, situaţie ce a condus la imposibilitatea efectivă a transferării imobilului’, se precizează în nota de fundamentare.

Totodată, RA-APPS a transmis MAE valoarea investiţiilor şi s-a solicitat comunicarea modalităţii agreate de minister, prin care acestea vor fi achitate regiei, însă, până în prezent, situaţia nu a fost clarificată, protocolul de predare – primire nefiind încheiat.

Potrivit unei note comune a MAE şi a RA-APPS, înregistrată la SGG pe 9 iunie, preluarea efectivă a imobilului de către MAE nu a fost posibilă, din cauză că nu au fost identificate fondurile necesare pentru asigurarea conservării, mentenanţei şi pazei imobilului. Totodată, MAE ‘nu poate dispune de folosinţa clădirii pe o perioadă de cel puţin 2-3 ani, utilizarea acesteia fiind posibilă numai după efectuarea de investiţii majore’, se arată în documentul citat.

De asemenea, în nota comună se precizează că ‘realităţile momentului nu recomandă schimbarea utilităţii clădirii, care are un hotel-restaurant şi un teren de sport cu o foarte bună poziţionare’.

Activitatea RA-APPS Sucursala Triumf ar fi oprită în cazul predării imobilului, se mai arată în nota de fundamentare, precizându-se, totodată, că ‘RA-APPS doreşte utilizarea imobilului Hotel Triumf în sistem hotelier’.

Anul trecut, s-a vehiculat de mai multe ori că Hotelul Triumf ar urma să fie dat Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA). Însă, pe 29 decembrie 2016, Guvernul Cioloş a adoptat o hotărâre prin care a decis transmiterea Hotelului Triumf în administrarea MAE. El a mai afirmat că MAE a solicitat Hotelul Triumf având în vedere că actualul sediu central al ministerului are ‘risc seismic ridicat’.

Te-ar mai putea interesa și
TikTok a ajuns la un miliard de utilizatori
TikTok a ajuns la un miliard de utilizatori
TikTok a anunțat astăzi prin intermediul unui comunicat postat pe blogul companiei că a atins pragul de 1 miliard de utilizatori la nivel global....
Ungaria a semnat cu Gazprom un contract pe 15 ani
Ungaria a semnat cu Gazprom un contract pe 15 ani
Ungaria a semnat luni în mod oficial un nou acord de achiziţionare de gaze naturale pe 15 ani cu Gazprom, acord care îi ...
ASF a publicat un ghid și un infografic pentru orientarea beneficiarilor polițelor emise de City Insurance
ASF a publicat un ghid și un infografic pentru orientarea beneficiarilor polițelor emise de City Insurance
Autoritatea de Supraveghere Financiară a publicat luni un ghid şi un infografic care pot fi utile asiguraţilor/beneficiarilor ...
PNRR-ul a fost aprobat. Reacțiile lui Florin Cîțu și Klaus Iohannis. Primii bani probabil vor ajunge în noiembrie
PNRR-ul a fost aprobat. Reacțiile lui Florin Cîțu și Klaus Iohannis. Primii bani probabil vor ajunge în noiembrie
Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă este aprobat, semnat şi va fi aplicat, lucru care pentru România va însemna ...