Guvernul a acceptat două amendamente la proiectul de lege privind transportul de persoane

Guvernul a acceptat două amendamente la proiectul de lege privind transportul de persoane referitoare la extinderea valabilităţii licenţelor actuale până la 30 iunie 2021 şi a termenului pentru finalizarea procedurii de selecţie pentru operatorii de transport de către Consiliile judeţene până la 1 iulie 2021, a declarat, joi, şeful Cancelariei prim-ministrului, Ionel Dancă, conform Agerpres.
Economica.net - joi, 12 dec. 2019, 10:58
Guvernul a acceptat două amendamente la proiectul de lege privind transportul de persoane

„În ceea ce priveşte proiectul de lege privind reglementarea unor măsuri în domeniul transportului de persoane, a fost acceptat amendamentul privind extinderea valabilităţii licenţelor actuale până la 30 iunie 2021. De asemenea, a fost acceptat amendamentul cu privire la termenul pentru finalizarea procedurii de selecţie pentru operatorii de transport de către Consiliile judeţene până la 1 iulie 2021, amendamente depuse de grupul parlamentar al PNL”, a precizat Dancă, la Palatul Victoria, la finalul şedinţei de Guvern.

Şeful Cancelariei premierului a explicat că proiectul de lege pe care Guvernul îşi va angaja răspunderea pe OUG 51/2019 este diferit de cel aflat în procedură parlamentară.

„Proiectul de lege pentru care ne angajăm răspunderea priveşte atât o serie de măsuri cuprinse în ordonanţa 51, dar şi alte măsuri necesare pentru reglementarea serviciilor de transport al persoanelor în zona transportului intrajudeţean şi este, practic, un act normativ diferit de cel aflat în procedură parlamentară”, a explicat Dancă, întrebat despre faptul că un proiect de lege privind OUG 51/2019 aflat în dezbatere parlamentară a primit raport de respingere.

Întrebat despre faptul că o asociaţie a elevilor din Constanţa a opinat că proiectul propus de Guvern nu rezolvă problema transportului elevilor, el a răspuns: „Cunoaştem poziţia societăţii civile, ne-au semnalat că acest act normativ rezolvă o parte din probleme, în timp ce altele ar putea suferi în continuare de anumite deficienţe”.

„Acest act normativ reprezintă o soluţie temporară ca urmare a adoptării ordonanţei 51 care, pur şi simplu, a lăsat în aer serviciul de transport de persoane la nivel judeţean. Ceea ce face acest act normativ este, unu, să permită şi să faciliteze, mai bine spus, operatorilor de transport care au în acest moment licenţe să preia în zona serviciilor pe care le operează persoanele care urmează cursuri şcolare, persoanele cu dizabilităţi, vârstnicii, deci, este o facilitare, în acest moment nu există nicio reglementare cu privire la acest aspect şi, în acelaşi timp, stabileşte cadrul pentru organizarea procedurilor competitive a licitaţiilor pentru contractarea noilor operatori şi a licenţelor aferente până la 1 iulie 2021”, a declarat Dancă.

 

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
CFR: Noul „Mers al Trenurilor” intră în vigoare din 12 decembrie 2021
CFR: Noul „Mers al Trenurilor” intră în vigoare din 12 decembrie 2021
Societatea CFR Călători anunță că, începând cu data de 12 decembrie 2021, intră în vigoare noul „Mers al Trenurilor ...
Agricover lansează platforma de agricultură digitală Crop360
Agricover lansează platforma de agricultură digitală Crop360
Compania Agricover, liderul pieței de agribusiness din România, a anunțat marți că lansează platforma specializată ...
Companiile Bang & Olufsen și Cisco lansează căștile Bang & Olufsen Cisco 980, concepute pentru modul de lucru hibrid
Companiile Bang & Olufsen și Cisco lansează căștile Bang & Olufsen Cisco 980, concepute pentru modul de lucru ...
Bang & Olufsen și Cisco au decis să vină în întâmpinarea unei nevoi generate de lucrul în sistem hibrid pentru căști ...