1EUR = 4.7787 RON | Bucureşti 10 º

News

Guvernul a adoptat cadrul legal şi instituţional prin care organizaţiile pot face parte din EURES

Guvernul a adoptat o ordonanţă prin care este instituit cadrul legal şi instituţional privind modul în care organizaţiile interesate pot deveni parte a reţelei EURES, conform unui comunicat de presă al Ministerului Muncii şi Justiţiei Sociale. 

27 aug, 2019 | Agerpres

Organizaţiile interesate pot deveni parte a reţelei EURES, ca membri sau parteneri ai acestei reţele, în conformitate cu cadrul de cooperare instituit prin Regulamentul (UE) 2016/589 al Parlamentului European şi al Consiliului din 13 aprilie 2016 privind o reţea europeană de servicii de ocupare a forţei de muncă (EURES), accesul lucrătorilor la servicii de mobilitate şi integrarea mai bună a pieţelor forţei de muncă şi de modificare a Regulamentelor (UE) nr. 492/2011 şi (UE) nr. 1296/2013.

Viitorii membri sau parteneri EURES vor putea furniza servicii de asistenţă lucrătorilor şi angajatorilor, premisă esenţială pentru facilitarea exercitării libertăţii de circulaţie a lucrătorilor în cadrul Uniunii Europene.

"Prezentul act normativ este necesar pentru stabilirea şi completarea cadrului legal naţional în aplicarea Regulamentului UE, pe de o parte, iar pe de altă parte răspunde nevoii de servicii mai multe şi mai diversificate în domeniul circulaţiei forţei de muncă, pe o piaţă unică europeană într-o continuă dinamică", a declarat ministrul Muncii şi Justiţiei Sociale, Marius Budăi.

Dispoziţiile Ordonanţei Guvernului reglementează în principal: criteriile de admitere ca membri sau parteneri EURES a organizaţiilor, respectiv a persoanelor juridice de drept public sau privat; desemnarea Serviciului Public de Ocupare al României, respectiv Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă, împreună cu agenţiile pentru ocuparea forţei de muncă judeţene şi a municipiului Bucureşti, ca membrii EURES; realizarea evidenţei organizaţiilor admise ca membri şi parteneri EURES; obligaţiile organizaţiilor admise ca membri şi parteneri EURES; efectuarea verificării conformării membrilor şi partenerilor EURES cu legislaţia aplicabilă; încetarea şi suspendarea calităţii de membru sau partener EURES.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO