1EUR = 4.8744 RON

News

Guvernul a adoptat o HG privind înfiinţarea Registrului public de evidenţă a salariaţilor

Guvernul a adoptat, miercuri, o hotărâre privind înfiinţarea Registrului public de evidenţă a salariaţilor, a anunţat purtătorul de cuvânt al Executivului, Liviu Iolu.

23 noi, 2016 | Agerpres

'Guvernul a introdus Registrul public de evidenţă a salariaţilor ca pas premergător elaborării noii Legi a salarizării unice în sistemul bugetar. Aşadar, pe lângă actualul Registru general de evidenţă a salariaţilor care lucrează pe baza unui contract individual de muncă, respectiv în mediul privat, va fi introdus şi un Registru de evidenţă a personalului plătit din fonduri publice, ambele urmând să fie gestionate de Inspecţia Muncii. (...) Pentru salariaţii din mediul privat, angajatorii vor folosi registrul privat, iar pentru persoanele plătite din fonduri publice se va folosi acest registru public', a declarat Liviu Iolu, într-un briefing la Palatul Victoria.

Potrivit acestuia, pentru elaborarea legii salarizării unice era nevoie de o evidenţă foarte clară a personalului plătit din fonduri publice.

'Fiecare instituţie şi autoritate publică are obligaţia de a înfiinţa Registrul general de evidenţă a personalului plătit din fonduri publice, care va fi completat şi transmis Inspectoratului Teritorial de Muncă în ordinea angajării, numirii salariaţilor săi', a spus Iolu.

Purtătorul de cuvânt al Executivului a precizat că pentru transmiterea datelor în registrul privat/public de către angajatori, Ministerul Muncii va achiziţiona sau dezvolta, prin resurse proprii, un sistem informatic care va fi administrat de Inspecţia Muncii.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO