Guvernul a aprobat împrumutul de 175 de milioane de euro pentru construcţia a 7.000 de locuinţe ANL

Guvernul Cioloş a adoptat astăzi, 16 iunie, un proiect de lege prin care România va împrumuta 175 de milioane de euro de la Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei, bani destinaţi pentru construcţia a 7.000 de locuinţe ANL. 
Economica.net - joi, 16 iun. 2016, 13:31
Guvernul a aprobat împrumutul de 175 de milioane de euro pentru construcţia a 7.000 de locuinţe ANL

Agenţia Naţională pentru Locuinţe (ANL) va construi circa 7.000 de locuinţe destinate închirierii, în următorii cinci ani. Construcţia lor va costa 250 de milioane de euro, iar 75% din bani vin dintr-un împrumut de la Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei. 

„Guvernul propune Parlamentului aprobarea Acordului-cadru de împrumut dintre România și Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei pentru realizarea unui proiect de construire/renovare/modernizare a unui număr de aproximativ 6990 de locuințe destinate închirierii de către persoane și familii tinere, ale căror venituri nu permit închirierea unei locuințe de pe piața liberă”, se artată în comunicatul de presă al Guvernului. 

Costul total net estimat al proiectului este de 250 de milioane euro, din care împrumutul de la BDCE va finanța până la 70% din costurile totale eligibile ale Proiectului. Restul sumei va fi completată din bugetul Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, prin Agenția Națională pentru Locuințe și surse proprii ANL – 37,5 milioane euro, și din bugetele locale – 37,5 milioane euro.

Ministerul Dezvoltării va realiza acest Proiect prin ANL, desemnată agenție de implementare a Proiectului, căreia i se va delega întreaga autoritate și responsabilitate privind realizarea Proiectului și utilizarea sumelor alocate acestuia.

Proiectul va fi implementat într-o perioadă de circa 5 ani, 2016-2020.

Beneficiarii Proiectului vor fi persoanele/familiile tinere cu vârsta până în 35 de ani la data depunerii cererii pentru locuințe și vor fi selectați de comisiile sociale ale consiliilor locale din județe.

Împrumutul BDCE are o perioadă de rambursare de 20 de ani, cu o perioadă de grație de maximum 5 ani, și va fi acordat în condiții avantajoase de piață pentru România.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Misavan va inaugura în februarie depozitul logistic din Parcul Industrial Miroslav din județul Iași
Misavan va inaugura în februarie depozitul logistic din Parcul Industrial Miroslav din județul Iași
Producătorul și distribuitorul ieșean de produse profesionale de curățenie și dezinfecție Misavan a anunțat miercuri ...
Sindicaliștii de la “Cartel Alfa” au făcut plângere penală la DNA împotriva Guvernului în chestiunea ordonanței de plafonare și compensare a facturilor la gaze și energie electrică. Vorbesc despre “grup infracțional organizat”
Sindicaliștii de la “Cartel Alfa” au făcut plângere penală la DNA împotriva Guvernului în chestiunea ordonanței ...
Confederația sindicală “Cartel Alfa” a sesizat DNA În legătură cu adoptarea, de către Guvern, a ordonanței de ...
Statul și-a asumat să vândă cel puțin 20% din CE Oltenia până în 2026
Statul și-a asumat să vândă cel puțin 20% din CE Oltenia până în 2026
Guvernul și-a asumat, în fața Comisiei Europene, să vândă cel puțin 20% din acțiunile deținute de statul român ...