Guvernul a aprobat mentinerea preturilor la gaze pentru consumatorii casnici si CET-uri

Guvernul a aprobat in sedinta de miercuri un proiect de Hotarare de Guvern prin care va fi mentinut pana in iunie 2015 pretul de achizitie a gazelor naturale din productia interna pentru clientii casnici si producatorii de energie termica. Pretul va fi mentinut la nivelul de 53,3 lei/MWh, pentru cantitatile de gaze naturale utilizate la producerea de energie termica destinata consumului populatiei, produsa in centrale de cogenerare si in centrale termice, potrivit HotNews.ro.
Economica.net - mie, 07 ian. 2015, 18:36
Guvernul a aprobat mentinerea preturilor la gaze pentru consumatorii casnici si CET-uri

Ce alte acte normative a aprobat Guvernul in sedinta de miercuri

HOTARARE privind actualizarea valorii de inventar ale unor bunuri aflate in domeniul public al statului si in administrarea Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului si Memoria Exilului Romanesc. Guvernul a adoptat aceasta Hotarare.

HOTARARE pentru modificarea si completarea anexei nr. 73 la Hotararea Guvernului nr. 971/2002 privind atestarea domeniului public al judetului Botosani, precum si a municipiilor, oraselor si comunelor din judetul Botosani. Guvernul a adoptat aceasta Hotarare.

HOTARARE privind aprobarea stemei comunei Cernatesti, judetul Buzau. Guvernul a adoptat aceasta Hotarare.

HOTARARE pentru aprobarea Memorandumului de Intelegere intre Oficiul National de Prevenire si Combatere a Spalarii Banilor din Romania si Autoritatea de Informatii Financiare – Unitatea de Informatii Financiare din Sfantul Scaun/Statul Cetatii Vaticanului privind cooperarea in domeniul schimbului de informatii financiare avand legatura cu spalarea banilor si finantarea terorismului. Guvernul a adoptat aceasta Hotarare.

HOTARARE privind aprobarea scoaterii din rezervele de stat a unei cantitati de motorina si acordarea acesteia ca ajutor umanitar intern de urgenta, cu titlu gratuit, in sprijinul populatiei afectate din judetul Vaslui. Prin Hotararea adoptata de Guvern se aproba scoaterea din rezervele de stat si acordarea ca ajutor umanitar de urgenta populatiei afectate de viscol, in perioada 28-29. 12. 2014, in judetul Vaslui, a unei cantitati de 40 tone motorina.

HOTARARE pentru stabilirea pretului de achizitie a gazelor naturale din productia interna pentru clienti casnici si producatorii de energie termica, numai pentru cantitatile de gaze naturale utilizate la producerea de energie termica destinata consumului populatiei, produsa in centralele de cogenerare si in centralele termice, pentru perioada ianuarie-iunie 2015. Prin acest act normativ se propune mentinerea pretului de achizitie a gazelor naturale din productia interna pentru clientii casnici si producatorii de energie termica, numai pentru cantitatile de gaze naturale utilizate la producerea de energie termica destinata consumului populatiei, produsa in centrale de cogenerare si in centrale termice, la nivel de 53,30 lei/ MWh. Pentru buna functionare a pietei gazelor naturale si evitarea unui comportament speculativ, este necesara inclusiv stabilirea unui pret al gazelor naturale din productia interna inmagazinate, destinate clientilor casnici si producatorilor de energie termica, numai pentru cantitatile de gaze naturale utilizate la producerea de energie termica destinata consumului populatiei, produsa in centralele de cogenerare si in centralele termice, la nivelul celui din perioada injectie la care se adauga tarifele aferente prestarii serviciilor de inmagazinare subterana, aprobate de ANRE. Guvernul a adoptat aceasta Hotarare.

HOTARARE privind modificarea HG 72/2013 privind aprobarea normelor metodologice pentru determinarea costului standard per elev/scolar si stabilirea finantarii de baza a unitatilor de invatamant preuniversitar de stat care se asigura din Bugetul de stat, din sume defalcate din T.V.A. prin bugete locale, pe baza costului standard per elev/scolar. Guvernul a adoptat aceasta Hotarare.

HOTARARE privind reglementarea unor masuri financiare temporare pentru stimularea gradului de absorbtie a fondurilor alocate pentru agricultura aferente schemelor de plati directe si pentru masuri de piata in agricultura. Guvernul a adoptat aceasta Hotarare.

Te-ar mai putea interesa și
Schimbări la plata daunei RCA pentru păgubiții din falimente tip City Insurance sau Euroins. Prioritate pentru cei mai afectați păgubiți
Schimbări la plata daunei RCA pentru păgubiții din falimente tip City Insurance sau Euroins. Prioritate pentru cei mai ...
Despăgubirile din vătămări corporale și decese acoperite de RCA vor avea prioritate la plată în cazul în care asigurătorul șoferului vinovat este faliment, iar dauna va fi plătită, de......
Piața crypto a pierdut peste 400 de miliarde de dolari: Slothana încă are șanse să genereze profit
Piața crypto a pierdut peste 400 de miliarde de dolari: Slothana încă are șanse să genereze profit
Într-o altă seară de negocieri, marcată de evenimente tensionate și întunecate, prețul Bitcoin a căzut cu încă ...
După BYD și Chery, un alt producător chinez ar putea deschide o fabrică în Europa
După BYD și Chery, un alt producător chinez ar putea deschide o fabrică în Europa
La doar câteva săptămâni după ce BYD a anunțat oficial planul său de a construi o uzină în Ungaria și la câteva ...
TAROM și lecția sârbească de zbor cu arabii. Cum s-a redresat Air Serbia cu ajutor de la Etihad Airways în 10 ani
TAROM și lecția sârbească de zbor cu arabii. Cum s-a redresat Air Serbia cu ajutor de la Etihad Airways în 10 ani
Guvernanții încearcă pentru a doua oară atragerea unui investitor străin în TAROM, companie care zboară de aproape ...