1EUR = 4.8735 RON | Bucureşti 3 º

News

Guvernul a aprobat normele metodologice pentru salarizarea personalului din învăţământ

Guvernul a aprobat metodologia prin care se calculează drepturile salariale pentru personalul din învăţământ reglementate prin Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 20/2016, politica Agerpres.

11 aug, 2016 | Agerpres

Potrivit unui comunicat transmis AGERPRES, actul normativ aprobat în şedinţa de Guvern de miercuri stabileşte drepturile salariale, începând cu august 2016, pentru personalul didactic de predare, de conducere, îndrumare şi control şi pentru personalul didactic auxiliar din învăţământul de stat.

'Actul normativ stabileşte, pentru personalul didactic de predare din învăţământul preuniversitar, salariile de bază de care beneficiază de la 1 august, salarii care includ salariile de încadrare aferente funcţiei, gradului didactic, tranşei de vechime în învăţământ şi sporul de vechime în muncă pe gradaţii', precizează sursa citată.

Normele metodologice clarifică, de asemenea, modul în care se calculează salariile de bază pentru personalul didactic de conducere, de îndrumare şi control din învăţământul preuniversitar, incluzând salariile de încadrare aferente funcţiei, gradului didactic, tranşei de vechime în învăţământ, indemnizaţia de conducere şi sporul de vechime în muncă calculat la nivel maxim.

'Actul normativ aduce clarificări atât în ceea ce priveşte vechimea în învăţământ, cât şi salarizarea personalului didactic nou angajat. Totodată, normele metodologice explicitează modul cum se stabilesc drepturile salariale pentru personalul didactic auxiliar din învăţământul preuniversitar, dar şi pentru personalul didactic de predare, didactic auxiliar şi de conducere din învăţământul superior/universitar', se arată în comunicat.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO