Guvernul a aprobat OUG privind restituirea către transportatori a 4 eurocenţi din acciza la carburanţi

Guvernul a adoptat Ordonanţa de Urgenţă prin care se restituie transportatorilor licenţiaţi în UE care efectuează transport rutier de mărfuri cu autovehicule cu o greutate brută maximă autorizată de cel puţin 7,5 tone suma de 4 eurocenţi din acciza suplimentară de 7 eurocenţi pe litrul de combustibil, informează Biroul de presă al Executivului.
Economica.net - mie, 02 apr. 2014, 12:37
Guvernul a aprobat OUG privind restituirea către transportatori a 4 eurocenţi din acciza la carburanţi

Ordonanţa are în vedere faptul că sectorul transporturilor de bunuri poate influenţa pe orizontală evoluţia preţurilor în întreaga economie naţională, potrivit sursei citate.

Actul normativ adoptat de Guvern prevede ‘o reducere de accize de 40 euro/1.000 litri faţă de nivelul standard prevăzut de lege, pentru motorina utilizată drept carburant pentru transport rutier de mărfuri în cont propriu sau pentru alte persoane, cu autovehicule sau ansambluri de vehicule articulate destinate exclusiv transportului rutier de mărfuri şi cu o greutate brută maximă autorizată de cel puţin 7,5 tone, precum şi pentru transportul de persoane, regulat sau ocazional, exclusiv transportul public local de persoane, cu un autovehicul din categoria M2 sau M3’.

‘Reducerea de accize se realizează prin restituirea diferenţei de 40 euro/1.000 litri operatorilor economici licenţiaţi în Uniunea Europeană’, mai precizează Guvernul.

Măsura vizează şi activitatea Poştei Române.

‘Reducerea se aplică şi pentru transporturi poştale efectuate în cadrul unui serviciu universal cu autovehicule sau ansambluri de vehicule articulate destinate exclusiv transportului poştal şi cu o greutate brută autorizată de cel puţin 3,5 tone. Această măsură vizează activitatea Poştei Române, care nu beneficiază şi nu poate avea o licenţiere aşa cum operatorii privaţi au’, precizează sursa citată.

Condiţiile, procedura şi termenele de restituire a celor 4 eurocenţi pe litrul de carburant urmează să fie stabilite prin Hotărâre a Guvernului.

Te-ar mai putea interesa și
Niciun pat liber la ATI pentru bolnavii de COVID-19
Niciun pat liber la ATI pentru bolnavii de COVID-19
Grupul de Comunicare Strategică a anunţat sâmbătă că, la nivel naţional, nu există niciun pat liber la Terapie Intensivă pentru pacienţii bolnavi de COVID-19, altele decât cele rezervate......
Cinci sfaturi importante pentru românii care au card virtual și pentru cei care își vor face unul
Cinci sfaturi importante pentru românii care au card virtual și pentru cei care își vor face unul
ING Bank, cea mai dinamică bancă din România în ceea ce privește digitalizarea și una dintre cele mai mari ca număr ...
Peste 15.200 de noi cazuri de infectare cu SARS-CoV-2 în ultimele 24 de ore. 350 de decese, printre care și o fată de șase ani
Peste 15.200 de noi cazuri de infectare cu SARS-CoV-2 în ultimele 24 de ore. 350 de decese, printre care și o fată de ...
Un număr de 15.239 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2 au fost înregistrate în ultimele 24 de ore, fiind ...
Cîţu consideră că există mici șanse ca ratingul de țară să fie schimbat
Cîţu consideră că există mici șanse ca ratingul de țară să fie schimbat
Premierul interimar, Florin Cîţu, a afirmat, sâmbătă, că există "foarte mici şanse" ca ratingul de ţară să fie ...