1EUR = 4.8721 RON | Bucureşti 4 º

Finanţe şi bănci

Guvernul a aprobat proiectul de lege privind reducerea CAS - surse

Proiectul de lege privind reducerea CAS cu 5 puncte procentuale a fost aprobat în şedinţa de Guvern de miercuri, au declarat, pentru AGERPRES, surse oficiale.

18 iun, 2014 | Agerpres

Premierul Victor Ponta a anunţat dezbaterea acestui proiect la începutul şedinţei Executivului.

'În primul rând avem pe ordinea de zi proiectul de lege privind modificarea Codului Fiscal în sensul reducerii CAS-urilor cu 5% de la 1 octombrie. Vreau să plece la Parlament cât mai repede. Senatul... mi-au comunicat că aşteaptă proiectul. Îl dezbat în procedura cea mai rapidă şi îl adoptă, iar Camera Deputaţilor la începutul lunii iunie va avea oricum o sesiune extraordinară pentru a aproba ratificarea Acordului de asociere între Moldova şi Uniunea Europeană şi atunci îl adoptă şi Camera Deputaţilor. Deci, poate pleca la preşedinte pentru promulgare', a spus premierul în cadrul şedinţei de Guvern.
El a afirmat că reducerea CAS reprezintă 'o măsură foarte bună, cerută de mult timp de toate partidele politice'.

'Unele, după ce am fost noi de acord, nu mai sunt ele de acord, dar e treaba lor. Avem, şi am discutat clar cu instituţiile financiare internaţionale, ne încadrăm clar în toate obligaţiile pe care ni le-am asumat. Am fost un Guvern mai bun gospodar şi avem nişte bani puşi de-o parte pentru această reducere. Important este ca mai departe, prin toate măsurile fiscal-bugetare şi de combatere a evaziunii fiscale să facem această măsură sustenabilă, pe termen lung', a mai spus premierul.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO