1EUR = 4.8737 RON | Bucureşti -2 º

Finanţe şi bănci

Guvernul a aprobat schema de ajutor de stat pentru producerea și distribuirea de energie termică din surse regenerabile

Executivul a adoptat, vineri, Hotărârea pentru aprobarea schemei de ajutor de stat privind sprijinirea investiţiilor destinate promovării producţiei şi distribuţiei de energie termică în sistem centralizat, din surse regenerabile mai puţin exploatate, respectiv biomasă, biogaz, energie geotermală, informează Ministerul Fondurilor Europene (MFE), relatează Agerpres.

04 dec, 2020 | Agerpres

Potrivit unui comunicat al MFE, bugetul alocat schemei de ajutor de stat este de 150 de milioane de euro, din care 85% reprezintă fonduri europene, iar restul de 15% finanţări asigurate de la bugetul de stat.

Schema de ajutor de stat a fost avizată de Consiliul Concurenţei şi a fost aprobată de serviciile Comisiei Europene.

"Bugetul pentru investiţiile în producţia şi distribuţia de energie termică în sistem centralizat din surse regenerabile puţin exploatate va putea fi majorat până la 180 de milioane de euro fără o altă aprobare de la Comisia Europeană", se arată în comunicat.

De această finanţare vor beneficia unităţile/subdiviziunile administrativ-teritoriale/asociaţiile de dezvoltare intercomunitară din regiunile mai puţin dezvoltate ale României, valoarea maximă ce va putea fi contractată de un beneficiar fiind de 15 milioane euro pentru un proiect de investiţii.

Finanţările vor putea fi acordate până la data de 31 decembrie 2021, iar proiectele vor putea fi implementate până la sfârşitul anului decembrie 2023.

Investiţiile vor fi finanţate prin intermediul Programului Operaţional Infrastructură Mare, gestionat de Ministerul Fondurilor Europene. Aprobarea acestor finanţări are loc în contextul în care România are un potenţial semnificativ în ceea ce priveşte exploatarea resurselor regenerabile, precizează ministerul.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO