1EUR = 4.8746 RON | Bucureşti 2 º

Imobiliare

Guvernul a majorat vârsta până la care tinerii pot primi locuinţe ANL

Guvernul a adoptat modificarea vârstei până la care tinerii pot primi repartiţie pentru o locuinţă construită de ANL. 

06 apr, 2016 | ECONOMICA.net

Astfel, printr-o Hotărâre de Guvern s-a stabilit că tinerii cărora sursele de venit nu le permit achiziția unei locuințe în proprietate sau închizierea în condițiile pieței, inclusiv pentru tinerii specialiști din sănătate și învățământ, s-a modi­ficat vârsta până la care pot primi repartiţie pentru locuinţă, respectiv în cel mult 36 de luni de la împlinirea vârstei de 35 de ani.

De locuinţele construite de ANL vor beneficia și tinerii specialiști din sănătate, categorie în care sunt incluși și tinerii rezidenți.

Locuinţele pentru tineri destinate închirierii vor fi repartizate inclusiv pentru tinerii specialişti din învăţământ şi sănătate, atât din fondul de locuinţe nou construite, cât şi din cele pentru care au fost reziliate de drept contractele de vânzare cu plata în rate.

Analizarea cererilor pentru locuințele destinate închirierii exclusiv unor specialiști din sănătate și educație se face de către comisii sociale, constituite de către primarul localității, pe baza criteriilor specificate în noile norme de aplicare a legii.

Prin ANL se derulează Programul guvernamental pentru construcția de locuințe pentru tineri destinate închirierii și despre Programul de construcții locuințe proprietate personală, realizate prin credit ipotecar. În ceea ce priveşte programul de construcţii locuinţe proprietate personală, realizate cu credit ipotecar, adică program propriu al ANL, există o serie de particularităţi în derularea programului constând în faptul că se adresează tuturor persoa­nelor cu cetăţenie română, care au împlinit vârsta de 18 ani şi care doresc să cumpere o locuinţă construită prin intermediul agenţiei.

Schimbul de locuinţe se poate realiza numai în cazul imobilelor aflate în exploatare şi din aceeaşi categorie de locuinţe construite de ANL, fiind exceptate locuinţele noi, inclusiv în cazul imobilelor situate în unităţi administrativ-teritoriale diferite. În cazul în care schimbul de locuinţe se realizează între locuinţe amplasate în unităţi administrativ teritoriale diferite este necesar acordul ambelor autorităţi ale administraţiei publice locale care deţin locuinţele în administrare. Pentru mai multe informaţii, accesaţi site-ul ANL. 

CITEŞTE ŞI Unde se construiesc locuinţe ANL 

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO