1EUR = 4.7785 RON | Bucureşti 4 º

News

Guvernul alocă 25 de milioane de euro pentru programe finanţate din fonduri structurale

Guvernul a aprobat, miercuri, prin hotărâre, alocarea temporară din venituri provenite din privatizare de către Ministerul Finanţelor Publice a sumei de 25 milioane de euro, în scopul asigurării necesarului de finanţare pentru luna octombrie autorităţilor de management privind implementarea proiectului JEREMIE din Programul operaţional sectorial creşterea competitivităţii economice (POS CCE).

14 oct, 2015 | Agerpres

Potrivit unui comunicat al Executivului, obiectivul acestui program este sprijinirea accesului la finanţare al IMM-urilor prin instrumente de garantare şi investiţii.

Cele 25 de milioane de euro reprezintă sume suplimentare pentru Fondul de Participare JEREMIE (FPJ), aprobate de către Comitetul de Monitorizare al POS CCE.

Sumele alocate autorităţilor de management din venituri din privatizare vor fi rambursate Ministerului Finanţelor Publice în euro, din sumele restituite cu această destinaţie de către Comisia Europeană, până la data de 29 februarie 2016.

JEREMIE - 'Joint European Resources for Micro and Medium Enterprises' este un instrument inovativ dezvoltat de către Comisia Europeană şi Fondul European de Investiţii pentru îmbunătăţirea accesului la finanţare pentru IMM-uri în cadrul UE. JEREMIE presupune, printre altele, crearea de instrumente financiare pentru IMM, inclusiv garanţii, capital de risc, creditare, microfinanţare, implementate de intermediari financiari.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO