Guvernul alocă fonduri pentru despăgubiri la exproprierile pentru autostrada Braşov – Oradea

Guvernul a aprobat, miercuri, în şedinţă, declanşarea procedurilor de expropriere a imobilelor proprietate privată aflate pe o secţiune a traseului Autostrăzii Braşov - Târgu Mureş - Cluj - Oradea, precum şi suma aferentă despăgubirilor, informează un comunicat al Executivului.
Economica.net - mie, 10 feb. 2016, 15:26
Guvernul alocă fonduri pentru despăgubiri la exproprierile pentru autostrada Braşov - Oradea

Guvernul precizează că este vorba despre exproprierile de pe secţiunea 2A a autostrăzii Ogra – Câmpia Turzii, care cuprinde localităţile Bogata, Cheţani, Cucerdea, Cuci, Iernut, Luduş şi Ogra, de pe teritoriul judeţului Mureş, şi localitatea Luna din judeţul Cluj.

‘Printr-o hotărâre de Guvern, Executivul a alocat suma de 5,015 milioane de lei destinată despăgubirii proprietarilor celor 1.724 de imobile, cu o suprafaţă totală de 2.725.506 mp, ce urmează să fie expropriate. Suma de 5,015 milioane de lei necesară despăgubirii imobilelor a rezultat ca urmare a raportului de expertiză întocmit de către un expert autorizat al Asociaţiei Naţionale a Evaluatorilor Autorizaţi din România (ANEVAR), conform Legii 255/2010 privind exproprierea pentru cauză de utilitate publică necesară realizării unor obiective de interes naţional, judeţean sau local, cu modificările şi completările ulterioare, precum şi normelor metodologice de aplicare a acesteia’, se arată în comunicatul menţionat.

O altă hotărâre de Guvern adoptată miercuri aprobă declanşarea procedurilor de expropriere pentru 366 de imobile proprietate privată de pe secţiunea 3A, subsecţiunea 3A1 şi 3A2, pe teritoriul localităţilor Gilău şi Gârbău, din judeţul Cluj, de pe coridorul proiectului Autostrăzii Braşov – Tg. Mureş – Cluj – Oradea.

Potrivit Executivului, pentru despăgubirea proprietarilor acestor imobile, se suplimentează cu 74.000 de lei suma de 658.000 de lei alocată iniţial.

Te-ar mai putea interesa și
Parlamentul britanic a adoptat proiectul de lege privind expulzarea migranţilor din Rwanda
Parlamentul britanic a adoptat proiectul de lege privind expulzarea migranţilor din Rwanda
Parlamentul britanic a aprobat în noaptea de luni spre marţi proiectul de lege ce permite expulzarea în Rwanda a solicitanţilor de azil care au intrat ilegal în Regatul Unit, după o bătălie......
Biden îi promite lui Zelenski ajutor militar ”rapid”
Biden îi promite lui Zelenski ajutor militar ”rapid”
Preşedintele SUA Joe Biden a promis luni, în cadrul unei convorbiri telefonice cu omologul său ucrainean Volodimir Zelenski, ...
Carburanții s-au ieftinit din nou azi în România, mai ales motorina. Partea mai puțin bună a unei vești bune
Carburanții s-au ieftinit din nou azi în România, mai ales motorina. Partea mai puțin bună a unei vești bune
Petrom, liderul pieței de distribuție a carburanților din România, a redus și azi prețul carburanților, mai mult pe ...
Alegeri Bucureşti – Coaliţia merge cu candidaturi separate pentru Primăria Capitalei. Firea din partea PSD şi Burduja de la PNL (surse)
Alegeri Bucureşti – Coaliţia merge cu candidaturi separate pentru Primăria Capitalei. Firea din partea PSD şi Burduja ...
Coaliţia a decis luni seara să meargă cu candidaturi separate la Primăria Capitalei, respectiv Gabriela Firea - PSD şi ...