1EUR = 4.8738 RON | Bucureşti 19 º

News

Guvernul alocă în acest an 110 milioane lei pentru închiderea a două mine din Valea Jiului

Închiderea a două dintre exploatările miniere de subteran din Valea Jiului, Lonea și Lupeni, proces care s fost amânat, va necesita în acest an fonduri totale de 110 milioane de lei, potrivit unui proiect de act normativ elaborat de Ministerul Economiei și Energiei.

30 sep, 2020 | ECONOMICA.net

Suma reprezintă ajutor de stat care va fi acordat Complexului Energetic Hiunedoara, care operează minele de huilă din Valea Jiului și termocentralele Mintia și Paroșeni.

"Astfel, pentru acoperirea costurilor excepţionale se acordă ajutor de stat în sumă de 109.172 mii lei, în următoarea structură:
- costuri cu plăţile compensatorii acordate angajaţilor care îşi pierd locul de muncă – 10.788 mii lei
- costuri de reconversie profesională – 1.520 mii lei
- costuri de închidere subterană- 63.396 mii lei
- costuri legate de reabilitarea fostelor exploatări miniere-33.468 mii lei", se arată în nota de fundamentare a actului normativ.

"Ajutorul de stat în sumă totală de 109.172 mii lei pentru anul 2020, este suportat integral de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, aprobat pe anul 2020.

Ajutorul de stat pentru anul 2020,care face obiectul prezentului proiect de act normativ, este o măsură de sprijin ce face parte dintr-un plan mai amplu de măsuri, care include acordarea de ajutoare de stat și care vizează închiderea minelor necompetitive din cadrul Societății Complexul Energetic Hunedoara S.A."în insolvență". Aceste măsuri de sprijin se acordă până în anul 2024 și au fost notificate și autorizate de Comisia Europeană", se mai arată în document.

Planul de închidere prevedea ca încetarea activităţii de producţie la minele Lonea şi Lupeni să aibă loc la finalul anului 2018, dar termenul a fost prelungit, până la finalul acestui an pentru an pentru Lonea și până în iulie 2021 pentru Lupeni.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO