1EUR = 4.8740 RON | Bucureşti 13 º

News

Guvernul amână acordarea de tichete de creşă şi grădiniţă şi a ajutorului de 500 euro pentru educaţia fiecărui copil

Guvernul amână, din nou, acordarea de tichete pentru creşe şi grădiniţe şi a ajutorului în valoare de 500 de euro prevăzut de Legea educaţiei naţionale pentru fiecare copil, până în 2018, potrivit unui proiect de Ordonanţă de Urgenţă publicat pe site-ul Ministerului Finanţelor Publice.

23 ian, 2017 | Agerpres

'Se propune extinderea aplicării şi pe perioada 1 martie - 31 decembrie 2017 a unora dintre măsurile aprobate prin Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 99/2016 care vizează (...) prorogarea aplicării prevederilor art. 27 alin. (6), art. 361 alin. (3) lit. e) şi g) şi art. 356 din Legea educaţiei naţionale nr. 1/2011, cu modificările şi completările ulterioare, art. 19 lit. b) şi c) ale art. II din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 80/2010, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 283/2011', se menţionează în documentul citat.

Articolul 27, alin (6) din Lega educaţiei naţionale prevede că 'statul sprijină educaţia timpurie, ca parte componentă a învăţării pe tot parcursul vieţii, prin acordarea unor cupoane sociale. Acestea vor fi acordate în scop educaţional, conform legislaţiei în domeniul asistenţei sociale, în funcţie de veniturile familiei, din bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale'.

La rândul său, art. 356 din aceeaşi Lege prevede că 'statul sprijină dreptul la învăţare pe tot parcursul vieţii prin acordarea sumei reprezentând echivalentul în lei a 500 euro, calculat la cursul de schimb leu/euro comunicat de Banca Naţională a României şi valabil la data plăţii, fiecărui copil cetăţean român, la naşterea acestuia. Suma este acordată în scop educaţional în beneficiul titularului, din bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale'.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO