Guvernul aprobă în şedinţa de joi programul „Investeşte în tine”

Guvernul urmează să aprobe, joi, proiectul de ordonanţă de urgenţă privind implementarea programului guvernamental ''Investeşte în tine'.
Economica.net - joi, 21 iun. 2018, 09:45
Guvernul aprobă în şedinţa de joi programul

La începutul şedinţei de Guvern de săptămâna trecută, în care acest proiect a fost parcurs în a doua lectură, premierul Viorica Dăncilă a precizat că beneficiarii programului sunt în primul rând tinerii cu vârste între 16 şi 26 de ani, care sunt cuprinşi în sistemul de învăţământ sau care efectuează cursuri de specializare autorizate de Ministerul Educaţiei Naţionale.

”Aceştia pot accesa un credit în valoare de 40 de mii de lei cu dobândă zero, garantat în proporţie de 80% de stat’, a arătat Viorica Dăncilă.

Premierul a menţionat că programul se adresează şi persoanelor cu vârsta cuprinsă între 26 şi 55 de ani, care sunt în sistemul de învăţământ sau care urmează cursuri de reconversie profesională.

‘Aceste persoane pot beneficia de credite de 35 de mii de lei. Mai mult, toţi beneficiarii, fie că ne referim la prima categorie, cei cu vârsta între 16 şi 26 de ani, fie că ne referim la cei cu vârsta între 26 şi 55 de ani, pot beneficia în plus de 20 de mii de lei dacă sunt angajaţi sau se angajează în timpul derulării programului’, a arătat Dăncilă.

Prim-ministrul a mai spus că prin creditul cu dobândă zero acordat prin programul guvernamental pot fi acoperite cheltuieli pentru o paletă largă de domenii, amintind educaţia, cultura, sportul sau locuinţele.

* Pe agenda şedinţei Executivului de joi figurează şi un proiect de hotărâre privind recunoaşterea Asociaţiei Române de Mediu 1998 ca fiind de utilitate publică.

Tot printr-o hotărâre, Guvernul va aproba suplimentarea bugetului Secretariatului General al Guvernului pe anul 2018 din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2018, pentru finanţarea cheltuielilor privind administrarea, funcţionarea, conservarea, întreţinerea, repararea, instruirea personalului specializat şi protejarea bazei materiale destinate activităţii de reprezentare şi protocol.

De asemenea, Executivul va adopta două memorandumuri, unul privind ocuparea prin concurs a 22 de posturi contractuale vacante pentru Direcţia Metale Preţioase, Pietre Preţioase şi Proces Kimberley, din cadrul Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, şi un altul referitor la scoaterea la concurs a cinci posturi vacante în cadrul Comisiei Naţionale pentru Controlul Activităţilor Nucleare (CNCAN).

Te-ar mai putea interesa și
Statele Unite și Regatul Unit anchetează o posibilă încălcare foarte gravă a sancțiunilor impuse Rusiei prin intermediul tranzacțiilor cu monede cripto
Statele Unite și Regatul Unit anchetează o posibilă încălcare foarte gravă a sancțiunilor impuse Rusiei prin intermediul ...
Statele Unite şi Regatul Unit investighează tranzacţii cu criptomonede în valoare de circa 20 de miliarde de dolari care au fost efectuate printr-un instrument de schimb virtual stabilit în......
Crescătorii de păsări acuză ANPC că pune în pericol sectorul avicol românesc și cer instituției să arate același interes și față de carnea de pui importată
Crescătorii de păsări acuză ANPC că pune în pericol sectorul avicol românesc și cer instituției să arate același ...
Sectorul avicol românesc este în pericol, în urma controalelor repetate ale Autorităţii Naţionale pentru Protecţia ...
Xiaomi a început vânzarea primelor sale mașini electrice. Modelul de bază SU7 costă 29.900 de dolari
Xiaomi a început vânzarea primelor sale mașini electrice. Modelul de bază SU7 costă 29.900 de dolari
Producătorul chinez de smartphone Xiaomi Corp. a început joi să comercializeze primul său automobil electric, pariind ...
Ford plănuiește să producă un nou model de SUV la uzina sa din valencia
Ford plănuiește să producă un nou model de SUV la uzina sa din valencia
Constructorul auto american Ford a anunţat joi că analizează posibilitatea de a produce un nou automobil de teren (SUV) ...