Guvernul ar putea cumpăra Arenele BNR, pe care să le dea în administrare Primăriei Capitalei

Guvernul ar putea cumpăra Arenele BNR pe care să le dea în administrare Primăriei Capitalei, a declarat, luni seară, la Antena 3, premierul Mihai Tudose. El a spus că s-a "suit pe pereţi" când a auzit care este preţul cu care BNR le-a scos la vânzare, 30 de milioane de euro, şi că i se pare "o crimă" ce se întâmplă.
Economica.net - mar, 10 oct. 2017, 05:42
Guvernul ar putea cumpăra Arenele BNR, pe care să le dea în administrare Primăriei Capitalei

Premierul a spus că a discutat acest subiect luni cu Simona Halep, Ion Ţiriac şi Ilie Năstase, cu care s-a întâlnit la Guvern.

„Şi am constatat că Arenele BNR, pentru care în negura istoriei nu mai există nicio hârtie (…), am înţeles că au fost scoase la vânzare, că au un preţ de 30 de milioane de euro, despre care eu când au auzit m-am suit pe pereţi. Mi se pare o crimă ce se întâmplă. Măcar deschideţi-le pentru copii. (…) Banca Naţională a României, credeţi că ne putem gândi că e şi Banca Naţională a românilor? Putea BNR să lase acolo să intre un investitor, să o dea federaţiei sau copiii făceau zgomot acolo şi deranjau nişte zei. Avem prea mulţi zei”, a declarat Tudose.

Premierul a spus că i-a întrebat pe Ţiriac şi Năstase cui ar fi date în administare Arenele dacă ar fi cumpărate, iar răspunsul este simplu – Primăriei Capitalei.

„I-am întrebat foarte sincer dacă o luăm, o ia statul înapoi, o recuperăm de la cei care au… Am putea să o luăm cu bani de la buget, cu toate că Banca nu a cumpărat-o cu bani de la familiile lor, ci tot din profitul obţinut din banii românilor. Bun, dar o recuperăm să o redăm circuitului sportiv. Trecem peste. O recuperăm – unde o dăm, cui o dăm, cine să o aibă în administrare? Soluţia cred că este simplă – la Primăria Capitalei cred că e cel mai bine. Cred că doamna primar general Gabriela Firea va şti să o pună în valoare. Este o perlă în mijlocul Bucureştiului. Poate fi o bază sportivă de renume. Mai mult, noi putem organiza acolo turnee la nivel mondial”, a declarat premierul Tudose.

În emisiune a intervenit şi Ion Ţiriac.

„Arena o fi a BNR-ului, dar e şi a noastră. Există puţine ţări care au sau au avut doi număr 1 mondial. Noi nu avem nimic cu BNR sau cu domnul Isărescu. Noi vrem să ne dea înapoi ceea ce al nostru. Cine suntem noi? Noi suntem foştii? Eu, domnul Năstase, doamna Ruzici care am fost cineva în tenis. Cine este doamna Halep? Noi am semnat acest apel. Ni s-a luat o bază care a fost a noastră”, a afirmat Ţiriac.

Ion Ţiriac a anunţat recent că vrea să dea în judecată BNR, invocând nereguli la preluarea din 1991 a arenelor de tenis.

Guvernatorul BNR cere 35 de milioane de euro pentru ca baza sportivă Arenele BNR să revină la Ministerul Tineretului şi Sportului, în contextul în care în 1991 a trecut în proprietatea băncii contra sumei de 233.000 de dolari, potrivit unui anunţ făcut miercuri de ministrul Marius Dunca.

BNR a transmis, joi, la o zi de la acuzaţiile lansat de omul de afaceri Ion Ţiriac, că terenul din strada Dr. Staicovici nr. 42-48, unde se află Arenele BNR, este proprietatea BNR din anul 1946, fiind dobândit printr-un act de vânzare-cumpărare de la Societatea de Dare la Semn Bucureşti.

Te-ar mai putea interesa și
Tesla învinge mărcile germane într-un segment în care nemții se considerau invincibili
Tesla învinge mărcile germane într-un segment în care nemții se considerau invincibili
O analiză a vânzărilor din segmentul SUV-urilor medii premium de pe piața europeană arată că Tesla a reușit să învingă mărcile germane....
Tot crește și nu se mai oprește. Energia electrică cu livrare în primele luni din 2023 a depășit pragul de  500 de euro/MWh, în România
Tot crește și nu se mai oprește. Energia electrică cu livrare în primele luni din 2023 a depășit pragul de  500 de ...
Prețul energiei electrice cu livrare în viitor sparge prag după prag. Pe fondul incertitudinilor legate de iarna care ...
Israelul a acceptat un armistiţiu propus de Egipt în Fâşia Gaza (surse)
Israelul a acceptat un armistiţiu propus de Egipt în Fâşia Gaza (surse)
Israelul a acceptat un armistiţiu propus de Egipt în Fâşia Gaza, pe fondul noii escaladări armate cu gruparea Jihadul ...
Joe Biden, negativ la coronavirus, îşi va putea relua angajamentele publice
Joe Biden, negativ la coronavirus, îşi va putea relua angajamentele publice
Preşedintele SUA, Joe Biden, a fost testat negativ pentru COVID-19 duminică a doua zi consecutiv şi îşi va putea relua ...